Aktuálně

20. 8. 200915:31

MPSV: Firmy mohou opět využít projekt „Vzdělávejte se!“

Ministerstvo práce a sociálních věcí vyhlásilo 2. fázi projektu „Vzdělávejte se!“.

Jde o pilotní ověřování nového nástroje aktivní politiky zaměstnanosti, financované opět z Evropského sociálního fondu (ESF) a ze státního rozpočtu České republiky.

Tzv. protikrizový projekt má za cíl pomoci zaměstnavatelům, kteří se v souvislosti s hospodářskou recesí nacházejí v obtížné ekonomické situaci a nejsou přechodně schopni zaměstnancům přidělovat práci.

Projekt umožní zaměstnavatelům získat finanční prostředky na vzdělávací aktivity a cestovní náhrady. Zároveň firmy mohou získat peníze na úhradu mzdových nákladů nebo náhrad mezd zaměstnanců, kteří se vzdělávacích kurzů účastní. Příspěvek na mzdy nebo jejich náhradu se odvíjí od toho, zda zaměstnavatel je či není v režimu §209 zákoníku práce.

O příspěvek je třeba žádat na místně příslušném úřadu práce s využitím formuláře. Vyplněné žádosti včetně příloh musí zaměstnavatel dodat v elektronické i tištěné podobě, kvůli podpisu statutárního zástupce zaměstnavatele a nutnosti sledovat realizaci projektu v souladu s pravidly ESF. Zaměstnavatelům, kteří nemají počítač, umožní elektronický přepis úřad práce.

Podrobné informace naleznete na internetových stránkách ministerstva práce a sociálních věcí