Pro média

11. 11. 200915:45

Výroční zpráva za rok 2009: stav drogové problematiky v Evropě

Tiskové zprávy, výroční zpráva a doprovodné materiály ke stažení. Zpráva byla zveřejněna dne 5. 11. 2009.

Zpráva poskytuje nejnovější údaje a komentáře o situaci v oblasti drog ve 27 členských státech EU, Chorvatsku, Turecku a Norsku. Kapitoly věnované jednotlivým drogám jsou doplněny informacemi o infekčních nemocech a úmrtích souvisejících s drogami, nových drogách a vznikajících trendech a právních, politických, sociálních a zdravotních opatřeních v rámci řešení drogové problematiky v Evropě.

Plné znění výroční zprávy, informační balíček pro novináře a další doprovodné informace byly zveřejněny v Bruselu dne 5. 11. 2009 a zároveň na stránkách Evropského monitorovacího centra pro drogy a drogovou závislost (EMCDDA): http://www.emcdda.europa.eu/events/2009/annual-report v angličtině, češtině a dalších jazycích.  Odkazy na stažení jednotlivých částí informačního balíčku najdete v připojeném dokumentu "Nejnovější informace o drogové problematice v Evropě - Výroční zpráva za rok 2009 agentury EU pro drogy". Sledujte též RSS www.emcdda.europa.eu/rss nebo Twitter twitter.com/emcdda

Paralelně byla zpráva zveřejněna v Praze; na dotazy novinářů v ČR odpovídal MUDr. Viktor Mravčík, vedoucí Národního monitorovacího střediska pro drogy a drogové závislosti.