Aktuálně

21. 12. 200916:42

Vláda schválila Koncepci romské integrace

Vláda se sešla na posledním letošním jednání

Ministr pro lidská práva Michael Kocáb dnes vládě předložil Koncepci romské integrace na období 2010 – 2013. Vláda materiál bez výhrad schválila. „Jedná se o velmi dobrý a propracovaný materiál,“ uvedl premiér Fischer.

Bližší informace ke koncepci naleznete zde: /cz/clenove-vlady/ministri-pri-uradu-vlady/michael-kocab/tz/170--ke-koncepci-romske-integrace-schvalene-vladou-65966/

Vláda se na dnešním jednání také zabývala poslaneckým návrhem a návrhem zastupitelstva hlavního města Prahy na změnu zákona o loteriích a jiných podobných hrách. Vláda k návrhům zaujala neutrální stanovisko. Premiér Fischer a celá vláda pokládá celou problematiku za tolik závažnou, že očekává obsáhlejší diskusi k tématu v Poslanecké sněmovně.

Dalším bodem jednání, byly platy zaměstnanců bezpečnostních složek, které i pro příští rok budou zachovány ve stejné výši jako letos. Původní vládní návrh počítal se snížením platů policistů, hasičů, celníků a pracovníků vězeňské služby o 5,5 %. Poslanecká sněmovna při projednávání rozpočtu na rok 2010 tyto prostředky navýšila. Vládní materiál je tak pouze reakcí na tyto události.

Vláda dnes také například schválila nařízení týkající se obsahu chemikálií v hračkách, návrh zákona, který mění některé normy v souvislosti s novou regulací ratingových agentur a program na zavedení bezplatného ovoce a zeleniny ve školách.