Aktuálně

5. 1. 201014:09

Ministr životního prostředí Jan Dusík jmenoval nové náměstky

Ministr Jan Dusík jmenoval dva své nové náměstky v oblasti zahraničních vztahů a legislativy.

Obě tyto funkce zastával Jan Dusík před svým jmenováním do funkce ministra životního prostředí. Jeho nástupcem pro oblast zahraničních vztahů se tak stane Veronika Hunt-Šafránková a František Korbel byl dosazen do funkce náměstka v oblasti legislativy.

Nově jmenovaná náměstkyně ministra a zároveň ředitelka sekce zahraničních vztahů Veronika Hunt-Šafránková dosud zastávala na ministerstvu životního prostředí funkci vedoucí odboru Evropské unie. Se svým týmem byla oceněna Cenou ministra pro své pracovní nasazení a motivaci všech členů týmu během předsednictví ČR v EU. Na ministerstvu působí již od roku 2000.

Pro oblast legislativy byl náměstkem ministra a ředitelem sekce legislativy a státní správy k 1. lednu 2010 jmenován František Korbel, který dříve působil na ministerstvu spravedlnosti jako náměstek pro sekci legislativní.

"Jsem rád, že jsem na místa svých náměstků získal tak kvalitní a zkušené osobnosti, jakými bezesporu oba nově jmenovaní jsou. Velice se těším na spolupráci s nimi, protože vím, že na mnoho věcí máme společný pohled. Oba mohou zúročit své předešlé bohaté pracovní zkušenosti a okamžitě je začít využívat," uvedl ministr životního prostředí ke jmenování nových náměstků.

Ministr Jan Dusík neobsadí funkci prvního náměstka ministra životního prostředí, kterou též zastával.

Zdroj: MŽP