Archiv zpráv sekce pro Evropské záležitosti

4. 3. 201013:17

Útvar pro evropské záležitosti má staronovou mluvčí

Praha, 4. března 2010 – Na místo tiskové mluvčí ministra pro evropské záležitosti Juraje Chmiela dnes nastoupila Michaela Jelínková, která tuto funkci zastávala již v letech 2007 až 2009.

„Říká se, „Nevstoupíš dvakrát do stejné řeky“. Je pravda, že doba českého předsednictví pominula, ale o to důležitější pro naše úspěšné fungování v EU je nyní aktivní přístup České republiky k evropským záležitostem. Ty jsou do jisté míry mou srdeční záležitostí, a proto jsem ráda přijala nabídku vrátit se na místo, které dobře znám,“ komentovala svůj návrat Jelínková. 

Michaela Jelínková působila jako mluvčí vicepremiéra Alexandra Vondry od září 2007 do května 2009 a po změně vlády jako mluvčí ministra Štefana Füleho. Z Úřadu vlády odešla v září 2009 a během následující půlroční pracovní pauzy se věnovala především tvůrčímu psaní.  

Před nástupem na Úřad vlády ČR v roce 2007 pracovala Jelínková v komunikační agentuře Donath-Burson-Marsteller. Předtím působila téměř pět let v Evropské komisi v Bruselu, kde se podílela na přípravách rozšíření EU v roce 2004 a věnovala se též tématice bezpečnosti výrobků.

Michaela Jelínková je absolventkou Vysoké školy ekonomické v Praze v oboru mezinárodní vztahy a diplomacie a oboru evropská studia v postgraduálním programu Institutu politických věd ve Štrasburku. Hovoří plynně anglicky, francouzsky a španělsky, částečně německy, italsky a rusky.  

Kontakt: Tiskové oddělení/Press Section
tel.:+420 224 002 305; email:
eu-media@vlada.cz
Úřad vlády ČR/Office of the Government of the Czech Republic
Nábřeží Edvarda Beneše 4, 118 01 Prague 1, Czech Republic