Tiskové zprávy

16. 7. 201013:56

Premiér Petr Nečas: Vládě navrhnu na místo vedoucího Úřadu vlády Lubomíra Poula

Premiér navrhne vládě na pozici vedoucího Úřadu vlády dosavadního vedoucího úřadu Ministerstva průmyslu a obchodu Lubomíra Poula.

„S panem vedoucím Úřadu vlády Janem Novákem jsme se již dříve dohodli, že pomůže při příchodu nového premiéra do Strakovy akademie, při uvedení ministrů do úřadu a realizace prvních zahraničních aktivit, aby šlo o plynulý přechod. Po této realizaci pan Novák nabídne svou rezignaci. Vláda ho na základě této žádosti odvolá k poslednímu červenci letošního roku,“ říká předseda vlády Petr Nečas.

Premiér zároveň oceňuje čtyřleté působení Jana Nováka ve funkci vedoucího Úřadu vlády, za jeho působení bylo mnoho vládních budov citlivě zrekonstruováno. Úřad vlády plnil na vysoké profesionální úrovni své úkoly, více se otevřel veřejnosti a lépe reprezentoval předsedu vlády i celou vládu při stovkách přijetí zahraničních představitelů. „U Jana Nováka jako kariérního, profesionálního a nestranického úředníka očekávám jeho další působení ve vysokých funkcích ve státní správě,“ dodal premiér.

Novým vedoucím Úřadu vlády by se podle premiéra Petra Nečase měl stát dosavadní vedoucí úřadu Ministerstva průmyslu a obchodu. „Já navrhuji pana Lubomíra Poula, což je kariérní profesionální státní úředník, který působil ve vysokých pozicích ve veřejné správě,“ dodává Nečas.

Ing. Lubomír Poul se narodil 15. února 1965. Vystudoval fakultu elektrotechnickou na VÚT v Brně. Pracoval jako zkušební technik ve strojírenské výrobě firmy Žďas ve Žďáru nad Sázavou. Od roku 1996 pracoval na Ministerstvu průmyslu a obchodu v kanceláři ministerstva, posléze zastával vedoucí pozice a od roku 2007 je vedoucím Úřadu ministerstva.

Martin Kupka, mluvčí vlády