Archiv zpráv minulých vlád

10. 8. 201022:00

Předsedové koaličních stran k vyslovení důvěry vládě

Petr Nečas, premiér a předseda ODS

Vážím si toho, že vláda dostala důvěru koaličních poslanců, že se projevila síla koalice v tom, že skutečně 118 hlasů bylo kladných. Pro nás je to velký závazek a také to znamená, že klíčovým úkolem, který máme před sebou, je začít plnit a realizovat vládní programové prohlášení. Chci říct, že to bereme nesmírně vážně a že programové prohlášení tak, jak bylo vytvořeno a předloženo touto vládou, je pro nás skutečně dokument, kterým se hodláme řídit.

Karel Schwarzenberg, 1. místopředseda vlády, ministr zahraničí a předseda TOP 09

Já bych taky velice rád poděkoval všem poslancům, kteří pro nás hlasovali. Tím to hlasování o vyslovení důvěry je vlastně uzavřená, potvrzená smlouva mezi vládou a národem a odteďka jsme povinni opravdu se plně vrhnout do práce. Tak doufejme, že za čtyři roky snad tady můžeme říct: „ano, splnili jsme svůj úkol“.

Radek John, místopředseda vlády, ministr vnitra a předseda VV

Já potvrzuju, že to je nadstandardní práce, je to začátek. Ministři Věcí veřejných se teď jdou připravovat na vládu a ještě budou jednat s poslanci ráno v osum, od devíti vláda a takhle to bude v podstatě týden za týdnem. Doufáme, že naplníme maximum, co půjde.