Očekáváné události

15. 9. 20119:00

AVÍZO: Premiér bude v Izraeli jednat o rozvoji inovativního partnerství

Předseda vlády Petr Nečas navštíví Stát Izrael, kde bude ve dnech 15. -16. září 2011 jednat s předsedou izraelské vlády Benjaminem Netanjahuem.

Cílem návštěvy je další zintenzivnění partnerství a konkrétní spolupráce České republiky a Státu Izrael, se zvláštní pozorností na oblasti vědecko-technické spolupráce, výzkumu, vývoje a inovací.

K tématům jednání bude patřit také politická a bezpečnostní spolupráce, vývoj v regionu Blízkého východu, kulturní a vzdělávací výměny a v neposlední řadě i vzájemný obchod a investice, neboť Stát Izrael je pro Českou republiku po Číně, Indii a USA čtvrtým největším vývozním trhem mimo evropský kontinent.

Předseda vlády Petr Nečas proto bude na cestě doprovázen početnou delegací ministrů. Cesty se zúčastní ministr obrany Alexandr Vondra, ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek, ministr školství Josef Dobeš a ministr pro místní rozvoj Kamil Janovský, kteří v Izraeli povedou jednání se svými protějšky o konkrétních projektech spolupráce v jednotlivých sektorech.

S premiérem bude cestovat také početná skupina zástupců českých firem, kteří budou v Izraeli jednat o obchodních příležitostech.

Plánováno je i setkání předsedy vlády Petra Nečase se zástupci izraelských firem, mj. se zúčastní slavnostního udělování výročních cen místní Israel-Czech Chamber of Commerce and Industry, které budou uděleny významným izraelským exportérům, importérům či investorům v česko-izraelské bilaterální relaci.

Odbor tiskový a styku s veřejností Úřadu vlády ČR
Oddělení tiskové
e-mail: tiskovy.odbor@vlada.cz
telefon: 22400 2058/2059/2376/2596/2052
www.vlada.cz