Aktuálně

5. 12. 201119:23

Lidé, kteří pomáhají postiženým, převzali vládní ocenění

Premiér Petr Nečas zahájil slavnostní večer k Mezinárodnímu dni osob se zdravotním postižením a předal Cenu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany za publicistické práce zaměřené na problematiku zdravotního postižení.

"U příležitosti Mezinárodního dne zdravotně postižených se tu scházíme již tradičně, je mi velkou ctí, že vás mohu v tak velkém počtu přivítat v prostorách Lichtenštejnského paláce i letos," řekl na úvod předseda vlády Petr Nečas.

Pro zobrazení videa je nutné povolit JavaScript. Zde jsou instrukce jak povolit JavaScript ve Vašem webovém prohlížeči.

Nahrává se přehrávač videa ...

Premiér také připomněl, že od roku 1994 do současnosti posuzovala porota Vládního výboru pro zdravotně postižené přes tisíc projektů.

"Všechno to byly nesmírně přínosné projekty, které v první řadě pomáhaly a pomáhají integraci lidí s hendikepem do společnosti," řekl premiér Nečas s tím, že seznámení většinové společnosti s životem postižených lidí, je důležitou součástí pro jejich následné zapojení do běžného života, ať už do vzdělávací soustavy nebo na trh práce.

Předseda vlády předal ceny v tiskové kategorii. Vyhlašování a předávání cen se zúčastnil také ministr zdravotnictví Leoš Heger a vládní zmocněnkyně pro lidská práva Monika Šimůnková.

Seznam oceněných

Tisková kategorie
Rozhlasová kategorie
Televizní kategorie