Očekáváné události

29. 2. 201216:00

AVÍZO: Premiér Petr Nečas navštíví Velkou Británii a zúčastní se jednání Evropské rady

Předseda vlády ČR Petr Nečas zahájí ve středu 29. února 2012 dvoudenní pracovní návštěvu Spojeného království.

Ve středu 29. února odpoledne vystoupí český premiér s projevem „Growth for Europe: Resuscitating the Single Market" na prestižní London School of Economics and Political Science. Následně se zúčastní vzpomínkového večera na počest prezidenta Václava Havla. Mezi třemi stovkami významných hostů večera bude i Jeho královská Výsost Charles, princ z Walesu.

Ve čtvrtek 1. března se český premiér setká s představiteli City of London Corporation, tedy samosprávného orgánu finančního srdce britské metropole. Hlavní politické jednání této cesty proběhne s Davidem Cameronem v sídle britského ministerského předsedy. K tématům setkání bude patřit spolupráce České republiky a Spojeného království v Evropské unii, zejména při posilování evropské konkurenceschopnosti, dále obchodní a vědecká spolupráce ČR a Spojeného království a aktuální mezinárodní vývoj.

Po skončení jednání odcestuje český premiér Nečas do Bruselu a zúčastní se dvoudenního březnového summitu Evropské unie. Lídři evropské sedmadvacítky budou diskutovat dosavadní průběh evropského semestru a hospodářskou politiku se zvláštním důrazem na inovace a jejich přínos k růstu a konkurenceschopnosti. Mezi projednávaná témata rovněž budou patřit vnější vztahy Evropské unie se zaměřením na politiky Jižního sousedství a Východního partnerství, Sýrii a Srbsko. Současně hlavy států a vlád projednají přípravu mezinárodních summitů G20, G8 a konference Rio+20.

Odbor tiskový a styku s veřejností Úřadu vlády ČR
Oddělení tiskové
e-mail: tiskovy.odbor@vlada.cz  
telefon: 22400 2058/2059/2376/2596/2052
www.vlada.cz