Aktuálně

8. 6. 201214:51

Premiér ocenil sportovní talenty roku

Premiér Petr Nečas přijal vítěze soutěže Talent roku 2012. Devítiletému Adamu Moravcovi a žákyním základní školy Vladislava Vančury předal diplomy a drobné dárky.

Předseda vlády Petr Nečas, olympijská vítězkyně Šárka Záhrobská a vítězové Talentu roku 2012.

„Děti, které sportují, tak nezlobí," řekl na začátku setkání premiér Petr Nečas. "Jsem rád, že se na začátku rozvíjí talent a třeba se z takových malých sportovců časem stanou olympijští vítězové,“ řekl předseda vlády a zároveň poděkoval Asociaci amatérských sportů za organizaci druhého ročníku soutěže, nad kterou převzal záštitu.

„Jsem ráda, že jsou lidé, kteří podporují sport u dětí, protože je to součást zdravého životního stylu a i kdyby ze všech nevyrostli mistři světa nebo olympijští vítězové, tak je velmi důležité, aby sportovali,“ dodala olympijská vítězkyně Šárka Záhrobská.

Dary pro výherce Talentu roku 2012

Talenty roku 2012 jsou devítiletý mistr republiky v bikrosu Adam Moravec a tři žákyně ze základní školy Vladislava Vančury z Prahy. Adam více než tři roky jezdí závodně bikros na nejvyšší republikové úrovni za klub BMX Pardubice. V závodní sezóně 2010 získal titul Mistra České Republiky ve své věkové kategorii. Letos se umístil na Mistrovství světa BMX v Anglii na čtvrtém místě.

Vítězky kategorie neregistrovaný mladý kolektiv získaly titul za aktivní přístup ke sportovním aktivitám. Jako odměnu pro sebe a svoji školu obdržely poukázky na nákup sportovního vybavení.