Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

22. 7. 2013 12:13

„Dobro došli“ v Ostravě. Oslava vstupu Chorvatska do EU

Evropská unie se rozšířila o novou, již 28. členskou zemi: Chorvatsko. Úřad vlády prostřednictvím Eurocentra Ostrava ve spolupráci s dalšími partnery připravil doprovodnou akcií „Dobro došli!“ na Festivalu v ulicích v Ostravě.

Festival v ulicích, který je již tradičním doplňkem hudebního festivalu „Colours of Ostrava“, letos obohatil „eurostánek“ o Chorvatsku a jeho vstupu do EU. Organizátoři si na sobotu 20. července připravili zajímavý program. První návštěvníky ráno přivítala tradiční chorvatská káva, u které mohli s odborníky diskutovat o Chorvatsku a Unii.

Mnoho zájemců využilo také připravené informační materiály a brožury věnované evropské tematice a Chorvatsku. Návštěvníci rovněž mohli otestovat své vědomosti o nově přistupujícím státu. Pro mladší návštěvníky byl připraven stolní fotbal se simulovaným zápasem Hajduk Split vs. Baník Ostrava, a ti úplně nejmenší si mohli poskládat velké puzzle Evropské unie.

Na stánku byla se zájemci připravena diskutovat i chorvatská herečka a zpěvačka Nera Stipičević, která se stala oficiální ambasadorkou chorvatského vstupu do EU. Mnoho dotazů však zodpověděli i další informační pracovníci Eurocentra Ostrava, Úřadu vlády a dalších partnerů, kteří reagovali zejména na otázky týkající se změn na chorvatských hranicích. Celkově stánek navštívilo asi na 600 zájemců z řad široké veřejnosti nejenom z Ostravy nebo České republiky, ale též ze zahraničí.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie