Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

10. 3. 2016 18:55

Premiér Sobotka jednal v Bavorsku s premiérem Seehoferem, navštívil i místo podpisu Mnichovské dohody

Předseda vlády Bohuslav Sobotka navštívil místo podpisu Mnichovské dohody, 10. března 2016 v Mnichově.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka navštívil místo podpisu Mnichovské dohody, 10. března 2016 v Mnichově.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka v rámci prvního dne své pracovní cesty v Bavorsku jednal s ministerským předsedou Horstem Seehoferem. Na společném jednání potvrdili vynikající česko-německé vztahy a shodli se rovněž na nutnosti rozvoje dopravního spojení mezi oběma zeměmi, zejména modernizaci železnice Praha – Mnichov a Praha – Norimberk.

Výsledkem dnešního jednání je také prohlášení obou premiérů o rozvoji vztahů mezi ČR a Bavorskem.

S ministerským předsedou Seehoferem na Ludwig-Maxmilianove univerzitě uctili položením věnce památku obětí protinacistické odbojové skupiny Bílá růže, jejíž členové obětovali život v boji s nacismem.

Oba premiéři navštívili také budovu Vysoké školy hudby a divadla, kde došlo 30. záři 1938 k podpisu tzv. Mnichovské dohody. Na zdi této budovy byla letos 24. února odhalena pamětní deska, připomínající tuto smutnou historickou událost.

První den pracovní cesty v Bavorsku zakončil premiér Sobotka v Českém centru, kde se seznámil s koncepcí česko-bavorské zemské výstavy. Ministerský předseda Seehofer dnes přijal nabídku českého předsedy vlády a zúčastní se slavnostního zahájení výstavy 14. května 2016 v Praze. Výstava bude věnována osobnosti Karla IV., který se zapsal do dějin obou zemí. Od října 2016 do března 2017 bude výstava k vidění v Norimberku.

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie