Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

3. 10. 2016 13:33

Premiér Sobotka se zúčastnil otevření nového studia České televize v Brně

Premiér Bohuslav Sobotka se zúčastnil slavnostního otevření nového televizního studia České televize v Brně, 3. října 2016.
Premiér Bohuslav Sobotka se zúčastnil slavnostního otevření nového televizního studia České televize v Brně, 3. října 2016.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka se dnes zúčastnil slavnostního otevření nového studia České televize v Brně. Společně s generálním ředitelem ČT Petrem Dvořákem a ředitelem brněnského studia Janem Součkem si poté prohlédl nové prostory, odkud bude nově regionální vysílání vytvářeno. Dosavadní prostory studia byly již z kapacitních důvodů nevyhovující, a proto se celé brněnské studio přesunulo do nově vybudovaných prostor v Brně Líšni.

„Jsem velmi rád, že se České televizi podařilo úspěšně realizovat novou investici a v Brně odstartuje nové a moderní studio, které posílí regionální vysílání i veřejnoprávní charakter České televize. Jsem přesvědčen, že je mimořádně důležité, aby veřejnoprávní média zůstala nezávislá na soukromých a komerčních zájmech a politických uskupeních. Veřejnoprávní média jsou zárukou kritické polemiky s populismem a jednostranností. Základním předpokladem jakékoliv nezávislosti je nezávislost ekonomická. Ta je v tomto případě dána koncesionářskými prostředky, které jsou nezávislým příjmem České televize. Těší mě, že veřejnoprávní média prochází modernizací, což dokazuje dnes startující brněnské studio. Rád bych proto poděkoval všem, kteří za vybudováním studia stojí, a přeji mu co nejvíce spokojených diváků,“ řekl předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Historie brněnského studia ČT sahá až do roku 1961, kdy se poprvé začalo z Brna vysílat. V současné době se zde natáčí pořady pro všechny kanály České televize a ročně vyrobí na dva tisíce premiérových vysílacích hodin ročně.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie