Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

25. 5. 2015 11:25

Vláda navrhla do čela Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Petra Rafaje

Vláda na svém dnešním jednání pověřila předsedu vlády, aby navrhl jejím jménem prezidentu republiky jmenovat Petra Rafaje pro druhé funkční období předsedou Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, a to s účinností od 9. července 2015.

„Vláda nominovala pana Rafaje a dala mu důvěru k vedení úřadu i pro druhé období, neboť pan Rafaj jej v uplynulých šesti letech vedl kvalifikovaným způsobem, UOHS pod jeho vedením zlepšil činnost, zkrátil lhůty pro rozhodování a netrpí žádnými skandály. Věřím, že bude jeho práce se stejným nasazením pokračovat i v dalších letech. Návrh nyní předložím panu prezidentovi,“ uvedl premiér Bohuslav Sobotka po schválení.

Petr Rafaj působí ve funkci ředitele ÚOHS od 9. července 2009 a funkční období mu končí po šesti letech dne 8. července 2015.

Životopis Petra Rafaje

Petr Rafaj se narodil 23. června 1961 ve Valašském Meziříčí. Je absolventem Hornicko-geologické fakulty na Vysoké škole báňské v Ostravě. Po několikaletém působení v soukromém sektoru se stal v roce 1998 místostarostou Frýdku-Místku a od roku 2002 pak členem Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. V něm působil mj. v rozpočtovém výboru, byl rovněž předkladatelem zákona o zneužití významné tržní síly. Od 9. července 2009 je předsedou Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie