Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

7. 11. 2014 13:46

10. listopadu 2014: Zasedání Rady hospodářské a sociální dohody ČR společně s krajskými tripartitami, TK v 12.00 hod

Zástupci Rady hospodářské a sociální dohody ČR se v pondělí 10. listopadu 2014 vůbec poprvé setkají na společném jednání s krajskými tripartitami.

Centrální i krajské tripartity budou společně jednat v pražském Lichtenštejnském paláci o podpoře hospodářského růstu, zaměstnanosti a o sociálním dialogu v krajích.

Termín

10. listopadu 2014

Místo

Lichtenštejnský palác, U Sovových mlýnů 506/4, 118 00 Praha

Časový harmonogram

08.30 - fototermín při příjezdech členů tripartit

08.55 - fototermín při příjezdu předsedy vlády k Lichtenštejnskému paláci

09.00 - fototermín před zahájením společného jednání

09.00 - začátek jednání

12.00 - tisková konference

za účasti:

  • předsedy vlády Bohuslava Sobotky
  • prezident SP ČR Jaroslava Hanáka
  • předsedy ČMKOS Josefa Středuly


Program jednání:

  • Akční plán vlády na podporu hospodářského růstu a zaměstnanosti ČR

    Akční plán vychází z významných strategických a koncepčních materiálů vlády a návrhů opatření pro podporu hospodářského růstu ČR, jež byly již ve spolupráci s podnikatelskými a odborovými organizacemi zpracovány. Vláda tak chce také mimo jiné posílit vliv sociálních partnerů na realizaci hospodářské politiky. Cílem plánu je zajistit, aby opatření, na kterých je dlouhodobá shoda, byla co nejrychleji uvedena do života. Implementaci Akčního plánu bude v pravidelných čtvrtletních intervalech projednávat rozšířená porada ekonomických ministrů a sociálních partnerů a následně vláda ČR. Hlavní priority Akčního plánu se týkají čerpání evropských fondů, investiční výstavby, podpory exportu, efektivního zadávání veřejných zakázek, zvyšování potenciálu ICT sektoru a opatření na podporu zaměstnanosti.

  • Aktivizační opatření k řešení nepříznivé situace na trhu práce

    Klíčový dokument MPSV mající za cíl zvýšení zaměstnanosti. Opatření jsou provázána s Akčním plánem vlády na podporu hospodářského růstu a zaměstnanosti a implementují cíle vymezené ve Strategii politiky zaměstnanosti. Napříč resorty je navrženo k realizaci 37 opatření legislativní i nelegislativní povahy. Opatření budou financována z Evropských strukturálních fondů a jejich naplňování podléhá závaznému harmonogramu.

  • Strategie politiky zaměstnanosti do roku 2020

    Opatření Strategie mají hlavně pomoci znevýhodněným osobám na trhu práce. Vláda chce prostřednictvím Strategie zvýšit zaměstnanost žen, starších lidí, mládeže a osob s nízkou kvalifikací. Strategie podpoří větší využívání flexibilních forem práce a také snížení rozdílů v odměňování žen a mužů. Strategie také směřuje ke snížení regionálních rozdílů v míře nezaměstnanosti a to posílením spolupráce s krajskými samosprávami a regionálními tripartitami.

  • Aktuální informace o sociálním dialogu v krajích

    Zástupci krajů představí fungování a témata tripartity na úrovni krajů.

Akreditace

Pro účast na fototermínech a tiskové konferenci v Lichtenštejnském paláci je nutná akreditace do neděle 9. listopadu 2014 do 16.00 hod., a to pouze písemně na e-mailovou adresu akreditace@vlada.gov.cz. Do e-mailu, prosím, uveďte jméno, redakci a pozici (fotograf / redaktor / kameraman) a kontakt (telefon, e-mail).

Podmínkou účasti na tiskové konferenci je společenský oděv.

Kontaktní osoba pro média na místě

Jan Nechvátal, Odbor komunikace Úřadu vlády ČR, +420 602 283 329

Alena Buštová, Odbor komunikace Úřadu vlády ČR, +420 602 429 621


Odbor komunikace Úřadu vlády ČR

e-mail: tiskovy.odbor@vlada.cz

telefon: 22400 2058/2059/2376/2596

www.vlada.cz

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X