Očekáváné události

11. 12. 2015 10:59

14. prosince 2015: Schůze vlády ČR, TK v 14.00 hod.

Členové vlády v pondělí 14. prosince 2015 od 09.00 hodin projednají mimo jiné:

  • Návrh novely zákona o ochraně ovzduší, předkládá: ministr životního prostředí.
    Cílem návrhu je posílení ochrany ovzduší a lidského zdraví před znečišťujícími látkami, naplnění závazků přijatých mezinárodní spoluprací s Německem v oblasti nízkoemisních zón, zajištění plného provedení předpisů Evropské unie a splnění vládních úkolů uložených v minulosti.
  • Návrh novely zákona o sociálních službách a zákona o zvláštních řízeních soudních, předkládá: ministryně práce a sociálních věcí.
    Navrhuje se, že se zvýší od prvního července 2016 příspěvek pro lidi, kteří se neobejdou bez pomoci a péče jiné osoby.
  • Návrh nařízení vlády o stanovení některých podmínek provádění dočasné mimořádné podpory pro zemědělce v odvětví živočišné výroby, předkládá: ministr zemědělství.
    Návrh umožní včasné zajištění proplacení podpory stanovené Evropskou komisí a doplatku podpory ze strany členského státu, kterým se částečně zajistí nediskriminační postavení českých chovatelů krav s tržní produkcí mléka a chovatelů prasnic na jednotném evropském trhu a zároveň se přispěje k částečné kompenzaci ztrát chovatelů v odvětví živočišné výroby.
     
  • Akční plán boje s korupcí na rok 2016, předkládá: ministr pro lidská práva‚ rovné příležitosti a legislativu.
    Cílem Akčního plánu je pokračovat v realizaci protikorupčních opatření jak legislativně, tak nelegislativními prostředky, a to v oblastech, které definovala Vládní koncepce boje s korupcí na léta 2015 až 2017.
     
  • Návrh Plánu legislativních prací vlády na rok 2016, předkládá: ministr pro lidská práva‚ rovné příležitosti a legislativu.
    Plán legislativních prací vlády zajišťuje především plnění Programového prohlášení vlády, plnění aktuálních legislativních závazků České republiky vůči Evropské unii a z části vyjadřuje i interní potřebu jednotlivých ministerstev provést změny v existujících právních předpisech.
     
  • Způsob provádění pojištění odpovědnosti zaměstnavatelů při pracovních úrazech a nemocech z povolání, předkládá: ministryně práce a sociálních věcí.
    Na základě rozhodnutí plenární schůze tripartity a práce odborné komise se navrhuje, aby organizační zabezpečení systému odškodňování pracovních úrazů zajišťovala Česká správa sociálního zabezpečení jako kompetentní organizační složka státu.
     
  • Informaci o publikaci Doing Business 2016 a umístění České republiky, předkládá: ministr průmyslu a obchodu.
    Česká republika oproti minulému roku zlepšila své postavení v žebříčku 189 sledovaných zemí v publikaci, která je považována za jeden z důležitých podkladů pro rozhodovací proces perspektivních investorů.
  • Mandát pro předsedu vlády Bohuslava Sobotku na jednání Evropské rady ve dnech 17. a 18. prosince 2015 v Bruselu, předkládá: předseda vlády.

 

Kompletní program jednání vlády

08.55 – fototermín
14.00 – tisková konference (Čas tiskové konference se může změnit s ohledem na průběh jednání.)

Pro účast na fototermínu a tiskové konferenci na Úřadu vlády ČR je nutná akreditace. Více informací /cz/media-centrum/akreditace-pro-media-126100/
Podmínkou účasti na tiskové konferenci je společenský oděv.

Místo: Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1

MgA. Martin Ayrer
mluvčí vlády, ředitel Odboru komunikace
Government Spokesperson and Chief of Press Office
Úřad vlády České republiky | Office of the Government of the Czech Republic
nábřeží Edvarda Beneše 4
CZ -118 01  Praha 1
T: +420 224 002 054
M: +420 602 135 517
www.vlada.cz | twitter.com/strakovka | facebook.com/uradvlady

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X