Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

13. 4. 2015 16:11

15. dubna 2015: Schůze vlády ČR, TK v 15.00 hod.

Členové vlády ve středu 15. dubna 2015 od 10.00 hodin projednají mimo jiné:

 

  • Návrh novely zákona o podpoře sportu, předkládá: ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
    Návrh zákona si klade za cíl zvýšit transparentnost poskytování podpory sportu z veřejných prostředků. Podstatným prvkem navrhované právní úpravy je rovněž strategické řízení podpory sportu, tak aby se podrobněji, či nově, vymezily koncepční dokumenty v oblasti sportu jak na celostátní úrovni, tak na úrovni samospráv.
  • Návrh Státní kulturní politiky na léta 2015 - 2020 (s výhledem do roku 2025), předkládá: ministr kultury.
    Vláda se zaměří na dvě nové priority, jimiž se navrhovaná Státní kulturní politika České republika na léta 2015-2020 (s výhledem do roku 2025) liší od předchozích dokumentů tohoto typu, a to rozvoj kulturních a kreativních odvětví a zavedení systému eCulture jako rovnocenné součásti konzistentní eGovernment.
  • Dlouhodobý záměr vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy České republiky na období 2015-2020, předkládá: ministr školství‚ mládeže a tělovýchovy.
    Dlouhodobý záměr nadále počítá s kapacitním zajištěním míst jak v mateřských, tak v základních školách, s podporou kvality předškolního, základního i středního vzdělávání, s maximálním využitím predikce kvalifikačních potřeb a požadavků trhu práce, se zavedením mistrovské zkoušky pro absolventy oborů s výučným listem, se zavedením kariérního systému učitelů do praxe a s podporou a zlepšením postavení a vzdělávání učitelů a ředitelů škol.
  • Souhrnný plán akcí k 70. výročí ukončení 2. světové války, předkládá: ministr obrany.
    Ministerstvo obrany vypracovalo ve spolupráci s vybranými ministerstvy a subjekty nestátní sféry plán akcí k připomenutí významného 70. výročí ukončení 2. světové války.
  • Návrh usnesení vlády ke schválení návrhu komodit určených pro standardizaci a návrhu pravidel centrálního nákupu státu, předkládá: 1. místopředseda vlády pro ekonomiku a ministr financí.
    Ministerstvo financí na základě mezinárodních srovnání identifikovalo komodity, jejichž zařazení do centrálního nákupu státu je v praxi vyzkoušené a které jsou poptávány v rámci všech resortů v relevantním objemu, jenž s sebou nese dostatečný potenciál dosažitelných úspor.
     

Kompletní program jednání vlády

9.55 – fototermín 

15.00 – tisková konference po jednání vlády (Čas tiskové konference se může změnit s ohledem na průběh jednání.)
 

Pro účast na fototermínu a tiskové konferenci na Úřadu vlády ČR je nutná akreditace. Více informací /cz/media-centrum/akreditace-pro-media-126100/

Podmínkou účasti na tiskové konferenci je společenský oděv.
 

Místo: Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1
 

MgA. Martin Ayrer
mluvčí vlády, ředitel odboru komunikace
Government Spokesperson and Chief of Press Office

Úřad vlády České republiky | Office of the Government of the Czech Republic
nábřeží Edvarda Beneše 4
CZ Praha 1 - 118 01
T +420 224 002 059
F +420 224 003 521
M +420 602 135 517
ayrer.martin@vlada.cz
www.vlada.cz

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X