Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

23. 6. 2016 15:20

24. června 2016: Premiér Sobotka zítra navštíví Rakouskou republiku

Předseda vlády Bohuslav Sobotka dnes v podvečer odlétá na pozvání rakouského kancléře do Vídně na oficiální návštěvu Rakouské republiky. V rámci celodenního pátečního programu se setká s prezidentem Rakouské republiky Heinzem Fischerem, se spolkovým kancléřem Rakouské republiky Christianem Kernem a s vídeňským starostou a hejtmanem spolkové země Vídeň Michaelem Häuplem.

S Kernem se Sobotka setká poprvé od Kernova jmenování do funkce kancléře. Hlavními tématy jednání s prezidentem a spolkovým kancléřem Rakouské republiky bude reakce na výsledky britského referenda, regionální spolupráce ve střední Evropě, vztahy V4 a Rakouska, rozvoj dopravní infrastruktury a agenda Evropské rady.

Premiér Bohuslav Sobotka bude s vrcholovými zástupci Rakouska jednat také o posilování hospodářských kontaktů mezi oběma zeměmi, energetické bezpečnosti a o spolupráci ve vědě, výzkumu a vzdělávání.

Předseda vlády během pátečního programu dále zahájí česko-rakouské podnikatelské fórum a odhalí dílo českého umělce Ivana Exnera, které bude umístěno na budově Wiener Ringturm. Následně si prohlédne architektonickou výstavu s názvem Pražský hrad, navštíví Komenského školu ve Vídni a na závěr programu zahájí spolu se starostou Vídně festival Donauinselfest 2016.

Součástí delegace předsedy vlády budou rovněž zástupci českého podnikatelského sektoru pod vedením Svazu průmyslu a dopravy ČR, kteří reprezentují průmysl s vysokým inovačním potenciálem. Poslední návštěva předsedy vlády ČR v Rakousku se uskutečnila v červnu 2014 a poslední bilaterální návštěva rakouského spolkového kancléře v ČR byla v červenci 2014.

MgA. Martin Ayrer
mluvčí vlády, ředitel Odboru komunikace
Government Spokesperson and Director of Department of Communication

Úřad vlády České republiky | Office of the Government of the Czech Republic
nábřeží Edvarda Beneše 4
CZ -118 01  Praha 1

T:  +420 224 002 054
M: +420 602 135 517
www.vlada.cz | twitter.com/strakovka | facebook.com/uradvlady

 

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X