Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

4. 7. 2016 17:21

7. července 2016: Schůze vlády ČR

Členové vlády ve čtvrtek 7. července 2016 od 10.00 hodin projednají mimo jiné:

  • Informace členů vlády o aktuální evropské problematice.
    Vláda projedná závěry jednání Evropské rady (ER) za účasti premiéra Bohuslava Sobotky. Hlavním tématem zasedání ER byl tzv. brexit, dále také podpora zemědělcům (ER na podnět ČR projednala kritickou situaci v zemědělských sektorech mléka a vepřového masa) a posudky vlivu staveb EIA (premiér Sobotka se na okraj ER sešel s předsedou Evropské komise Junckerem, přičemž si potvrdili předešlou dohodu ohledně prioritních staveb v ČR).
  • Novelizaci zákonů v oblasti daní, předkládá: ministr financí.
    Novelizovány budou mimo jiné zákon o dani z příjmů, zákon o DPH a zákon o místních poplatcích. V souladu s programovým prohlášením vlády přitom dojde především k zavedení dalšího zvýšení daňového zvýhodnění na druhé, třetí a další vyživované dítě. Ke změnám má dojít s účinností od 1. ledna 2017.
  • Plánovaná opatření Ministerstva zdravotnictví 2016-2017 pro zajištění stabilního a kvalitního zdravotnictví, předkládá: ministr zdravotnictví.
    Opatření se dotýkají tří základních oblastí - oblasti personální, oblasti efektivity a oblasti správy zdravotnictví. Personální část opatření usiluje o zatraktivnění práce v českém zdravotnictví, a to prostřednictvím dvou základních pilířů: reforem vzdělávání a navyšováním mezd zdravotníků.
  • Akční plán Strategie digitální gramotnosti České republiky 2015-2020, předkládá: ministryně práce a sociálních věcí.
    Cílem materiálu je usnadnit přípravu nových pracovníků na vstup do zaměstnání, ale také podpořit současné zaměstnance, kteří se potýkají s dynamickými změnami ve světě IT. V obecné rovině je záměrem snížit digitální propast a zvýšit digitální gramotnosti, v důsledku čehož dojde k posílení české ekonomiky a její konkurenceschopnosti.
  • Návrh novely zákona o specifických zdravotních službách, předkládá: ministr zdravotnictví.
    Hlavním cílem změny právní úpravy je zpřesnění podmínek pro oblasti asistované reprodukce, sterilizace, kastrace, změn pohlaví transsexuálních pacientů, genetických vyšetření a ochranného léčení – mezi těmito druhy lékařských zákroků doposud panovaly aplikační nejasnosti.

 

Kompletní program najdete na www.vlada.cz, kde jsou po skončení zasedání vlády informace o projednaných bodech a záznam tiskové konference. Informace o vládě najdete také na www.facebook.com/uradvlady nebo na www.twitter.com/strakovka.   

09.55 – fototermín
14.00 – tisková konference (Čas tiskové konference se může změnit s ohledem na průběh jednání.)

Pro účast na fototermínu a tiskové konferenci na Úřadu vlády ČR je nutná akreditace. Více informací: /cz/media-centrum/akreditace-pro-media-126100/
Podmínkou účasti na tiskové konferenci je společenský oděv.

Místo: Úřad vlády ČR, Nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1
 

MgA. Martin Ayrer
mluvčí vlády, ředitel Odboru komunikace
Government Spokesperson and Chief of Press Office
Úřad vlády České republiky | Office of the Government of the Czech Republic
nábřeží Edvarda Beneše 4
CZ -118 01 Praha 1
T: +420 224 002 054
M: +420 602 135 517
www.vlada.cz | twitter.com/strakovka | facebook.com/uradvlady

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X