Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

10. 9. 2015 18:59

14. září 2015: Schůze vlády ČR, TK v 11.30 hod.

Členové vlády v pondělí 14. září 2015 od 8.30 hodin projednají mimo jiné:

  • Informace o stávající a připravované podpoře průmyslu v rámci operačních programů řízených MPO a o dosavadních a plánovaných krocích MPO a Agentury CzechInvest v oblasti podpory investičních aktivit v ČR, předkládá: ministr průmyslu a obchodu.
    Materiál připravený na žádost předsedy vlády shrnuje dosavadní a chystané kroky MPO v oblasti využití fondů EU pro podporu českého průmyslu a kroky v oblasti podpory investic v České republice.
  • Shrnutí dosavadní podpory aktivit Roku průmyslu a technického vzdělávání ze strany vlády České republiky, předkládá: ministr průmyslu a obchodu.
    Materiál připravený na žádost předsedy vlády shrnuje přípravnou fázi kampaně v roce 2014, popisuje postup a aktuální stav přidělení dotací na projekty sociálního dialogu Svazu průmyslu a dopravy ČR a Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů a aktivity ministerstev školství, mládeže a tělovýchovy a průmyslu a obchodu.
  • Návrh novely zákona o státním podniku, předkládají: ministři průmyslu a obchodu a pro lidská práva‚ rovné příležitosti a legislativu.
    Navrhované změny povedou k dalšímu zkvalitnění správy majetku státu v transparentním prostředí a zprostředkovaně potom ke zlepšení hospodářských výsledků jednotlivých podniků a tím i ke zvýšení příjmů státního rozpočtu.
  • Rozpočet Státního fondu dopravní infrastruktury na rok 2016 a střednědobý výhled na roky 2017 –2018, předkládá: ministr dopravy. 
    Rozpočet fondu na rok 2016 vychází z navýšených směrných čísel Ministerstva financí a při zapojení předpokládaného zůstatku finančních prostředků ke konci roku 2015 pracuje s celkovými národními zdroji ve výši 51,3 mld. Kč.
  • Návrh rozpočtu Státního fondu rozvoje bydlení na rok 2016 a střednědobého výhledu na roky 2017 – 2018, předkládá: ministryně pro místní rozvoj.
    V rozpočtu fondu se navrhuje navýšení výdajového limitu na rok 2016 pro účely programu podpory rekonstrukcí, modernizací a zateplování bytových domů.
  • Návrh zákona o využití peněžních prostředků pocházejících z majetkových trestních sankcí, předkládá: ministr spravedlnosti.
    Navržená právní úprava zlepšuje postavení poškozených při uspokojování jejich majetkových nároků, neboť pro tento účel umožňuje využít majetek, který byl odčerpán na základě majetkových sankcí uložených v trestním řízení.
  • Návrh novely nařízení vlády o seznamech návykových látek, předkládá: ministr zdravotnictví.
    Návrh na doplnění stávajícího seznamu o 12 nových návykových látek na základě doporučení pracovní skupiny Systému včasného varování před novými syntetickými drogami.

Kompletní program jednání vlády

08.25 – fototermín 
11.30 – tisková konference (Čas tiskové konference se může změnit s ohledem na průběh jednání.)

Více informací k zasedání vlády v rámci Mezinárodního strojírenského veletrhu včetně způsobu akreditace /cz/14-zari-2015-vlada-bude-zasedat-v-ramci-mezinarodniho-strojirenskeho-veletrhu-134488/
Podmínkou účasti na tiskové konferenci je společenský oděv.

Místo: Veletrhy Brno, Výstaviště 405/1, 603 00 Brno

MgA. Martin Ayrer
mluvčí vlády, ředitel Odboru komunikace
Government Spokesperson and Chief of Press Office
Úřad vlády České republiky | Office of the Government of the Czech Republic
nábřeží Edvarda Beneše 4
CZ -118 01  Praha 1
T: +420 224 002 054
M: +420 602 135 517
www.vlada.cz | twitter.com/strakovka | facebook.com/uradvlady
 

 

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X