Očekáváné události

15. 4. 2016 12:54

18. dubna 2016: Schůze vlády ČR, TK v 14.00 hod.

Členové vlády v pondělí 18. dubna 2016 od 10.00 hodin projednají mimo jiné:

  • Návrh novely zákona o lidských tkáních a buňkách, předkládá: ministr zdravotnictví.
    Návrh implementující normy EU doplňuje postupy nutné k zavedení jednotných pravidel v rámci EU pro dovoz tkání a buněk ze třetích zemí tak, aby byla zajištěna vysoká úroveň ochrany lidského zdraví v Unii.
  • Návrh novely zákona o mezinárodní justiční spolupráci ve věcech trestních, předkládá: ministr spravedlnosti.
    Návrh implementující normy EU umožní osobě, o jejíž předání na základě evropského zatýkacího rozkazu jde, mít faktickou možnost si ve vyžadujícím státě zvolit obhájce za účelem poskytování pomoci obhájci zvolenému nebo ustanovenému pro předávací řízení v předávajícím státě.
  • Návrh novely zákona o spotřebních daních, předkládá: 1. místopředseda vlády pro ekonomiku a ministr financí.
    Navrhuje se rozšíření stávajícího daňového zvýhodnění minerálních olejů spotřebovaných v zemědělské prvovýrobě, která v současné době zahrnuje pouze rostlinnou výrobu, i na minerální oleje spotřebované při vybraných činnostech živočišné výroby a produkci zvířat.
  • Návrh na působení sil a prostředků rezortu Ministerstva obrany v zahraničních operacích v letech 2017 a 2018 s výhledem na rok 2019, předkládají: ministři obrany a zahraničních věcí.
    Návrh počítá s pokračováním české účasti v operacích NATO, EU a/nebo OSN v Afghánistánu, v Kosovu a Bosně a Hercegovině, v Mali, na Sinajském poloostrově, na Golanských výšinách, v protipirátské operaci EU a v operaci EU ke zmírnění migračních toků ve Středozemí.
  • Usnesení vlády o prioritách Koncepce Ministerstva vnitra pro asistenci uprchlíkům a státům pod silnými migračními tlaky pro rok 2016 a poskytnutí peněžních darů do zahraničí v rámci Programu Ministerstva vnitra na asistenci uprchlíkům v regionech původu a prevenci velkých migračních pohybů v roce 2016, předkládá: ministr vnitra.
    Návrh na poskytnutí tří mnohamilionových finančních darů do zahraničí jako dalšího příspěvku vlády ke zmírnění migrační krize a pomoci uprchlíkům a vnitřně vysídleným osobám v Africe, na Balkáně i na Ukrajině.
  • Implementační plán Národní výzkumné a inovační strategie pro inteligentní specializaci České republiky 2016-2017, předkládá: místopředseda vlády pro vědu‚ výzkum a inovace.
    Vytvoření Implementačního plánu představuje jeden ze zásadních milníků při plnění podmínky, na které záleží uvolňování průběžných plateb pro 3 operační programy EU fondů.

Kompletní program jednání vlády
 

9.55 – fototermín
14.00 – tisková konference
(Čas tiskové konference se může změnit s ohledem na průběh jednání.)

Pro účast na fototermínu a tiskové konferenci na Úřadu vlády ČR je nutná akreditace. Více informací /cz/media-centrum/akreditace-pro-media-126100/
Podmínkou účasti na tiskové konferenci je společenský oděv.

Místo: Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1

MgA. Martin Ayrer
mluvčí vlády, ředitel Odboru komunikace
Government Spokesperson and Chief of Press Office
Úřad vlády České republiky | Office of the Government of the Czech Republic
nábřeží Edvarda Beneše 4
CZ -118 01  Praha 1
T: +420 224 002 054
M: +420 602 135 517
www.vlada.cz | twitter.com/strakovka | facebook.com/uradvlady

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X