Aktuálně

4. 11. 201618:26

Pracovní cesta premiéra Sobotky do Švédského království

Předseda vlády Bohuslav Sobotka navštíví ve dnech 3. a 4. listopadu 2016 Švédské království. V rámci pracovní cesty se ve Stockholmu setká se švédským předsedou vlády Stefanem Löfvenem, ministrem obrany Peterem Hultqvistem, předsedkyní městské rady Stockholmu Evou-Louise Erlandsson Slorach, zástupci odborových svazů a s českými krajany a studenty.

pátek 4. listopadu 2016

čtvrtek 3. listopadu 2016

Program

Čtvrtek

Pátek

Ilustrační obrázek: Švédské království.

Hlavními tématy cesty budou mimo jiné česko-švédská obchodní spolupráce a posilování hospodářských kontaktů mezi oběma zeměmi, zejména v inovativních oborech a digitálním průmyslu nebo spolupráce v energetice a infrastrukturních projektech. Dalším významným tématem bude také oblast obrany a bezpečnostní spolupráce s důrazem na obranný průmysl či aktuální evropské a zahraničněpolitické otázky.

Předsedu vlády doprovodí na jeho pracovní cestě podnikatelská delegace složená ze zástupců firem z oblasti energetiky, metalurgie a návazných strojírenských oborů s vysokým inovačním potenciálem. V rámci svého dvoudenního programu se premiér zúčastní česko-švédského podnikatelského semináře zaměřeného na oblast energetiky a setká se rovněž se zástupci odborových svazů a s českou krajanskou komunitou ve Švédsku.

Poslední návštěva předsedy vlády ČR ve Švédském království se uskutečnila v červnu 2009.