Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Archiv zpráv minulých vlád

Stránka byla přesunuta do archivu

28. 5. 2015 11:03

Ministr Dienstbier pracovně na návštěvě kraje Vysočina

Ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Jiří Dienstbier dnes, tedy ve čtvrtek 28. května, pracovně pobývá na Vysočině, konkrétně v Jihlavě a Ždírci.

Jedná se o další z jeho cest po České republice, při kterých je hlavním tématem řešení sociálního vyloučení na místní úrovni a pomoc jeho Úřadu, včetně Odboru pro sociální začleňování, představitelům obcí v tomto procesu. Samozřejmě se zajímá i o konkrétní situaci občanů v tomto regionu.

V pondělí 20. dubna navštívil Litvínov a Štětí, před tím například Bruntál, Krnov a Osoblahu, Ostravu či další oblasti.

Svůj pobyt na Vysočině zahájil ministr Dienstbier vystoupením na konferenci Stop sociálnímu vyloučení na Vysočině, kde přednesl úvodní projev obsahující konkrétní nástroje pomoci.
Ministr Dienstbier na konferenci Stop sociálnímu vyloučení na Vysočině

Konference, nad níž ministr Dienstbier přijal záštitu, se konala v sídle krajského úřadu v Jihlavě. Kromě odborné diskuse k tématu došlo dnes k i představení projektu „Podpora sociální integrace příslušníků romských lokalit v kraji Vysočina“.
Ministr Dienstbier na konferenci Stop sociálnímu vyloučení na Vysočině

Pracovní program ministra Dienstbiera pokračoval živým rozhovorem pro posluchače Českého rozhlasu Region v jihlavském studiu.
Ministr Dienstbier ve studiu Českého rozhlasu v Jihlavě

Odpoledne ministr přejel do Ždírce u Jihlavy, kde ho čekal pracovní oběd a poté prohlídka Domova pro seniory,  včetně Alzheimer poradny Vysočina a seznámení s projekty Memory garden a Memory koridory. Projekty si kladou za cíl zpříjemnit seniorům žijícím v domově i jejich návštěvám společně strávený čas vybavením společných prostor lavičkami a hračkami pro děti, stejně jako retro nábytkem připomínajícím dnešním seniorům jejich mládí.

Po návratu zpět do Jihlavy Jiří Dienstbier zavítal později odpoledne do nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Erko. To svými programy pomáhá při začleňování dětí a mládeže do většinové společnosti, včetně mladých Romů ze sociálně znevýhodněného prostředí.  
Ministr Dienstbier v centru volného času eRko v Jihlavě.jpg

Závěr své návštěvy završí ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu debatou s veřejností v Lidovém domě v Jihlavě.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X