Archiv zpráv minulých vlád

Stránka byla přesunuta do archivu

1. 9. 2016 15:07

Vicepremiér Bělobrádek navštívil Pardubický kraj

Místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek navštívil 1. září 2016 Pardubický kraj, jednal zde s místními technologickými firmami o podpoře inovací a podnikového výzkumu. V Lanškrouně se vicepremiér setkal s vedením firmy Soma Engineering, která se zabývá vývojem a výrobou tiskových a zpracovacích strojů a vyváží své produkty do celého světa.

"Jde o 100% českou firmu, nejsou subdodavatelé, ale produkují vlastní výrobky, a dokázali uspět ve světové konkurenci. Takových podniků potřebujeme víc,'' uvedl vicepremiér Bělobrádek.

Ve Svitavách pak místopředseda vlády navštívil společnost Fibertex Nonwovens, která je předním výrobcem netkaných textilií pro průmyslové a technické využití. "Obě firmy patří k progresivním společnostem s vysokou přidanou hodnotou a přispívají k tomu, že náš kraj i přes svou malou rozlohu patří ke třem největším exportérům v zemi," řekl 1. náměstek hejtmana Pardubického kraje Roman Línek.

V rámci své pracovní cesty se vicepremiér setkal také se starostou Lanškrouna Radimem Vetchým, starostou Svitav Davidem Šimkem a návštěvu kraje zakončil debatou s občany v Poličce.

 

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy