Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

11. 11. 2015 16:17

Vyhlášení výtvarné soutěže na téma boje s korupcí

Ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Jiří Dienstbier vyhlašuje z pozice předsedy Rady vlády pro koordinaci boje s korupcí výtvarnou soutěž pro děti.

Soutěž je určena pro žáky základních škol a nižších ročníků víceletých gymnázií. Chce upozornit na problém korupce a zvýšit povědomí o ni i mezi mladšími dětmi. Cílem výtvarné soutěže je vytvoření atraktivního banneru, který bude umístěn na webových stránkách Úřadu vlády ČR a bude sloužit jako odkaz na web Rady vlády pro koordinaci boje s korupcí, http://www.korupce.cz. Soutěžní příspěvky je možné zasílat do 15. prosince 2015.

Soutěž na téma Korupce ti nesvědčí, korupce ti nesluší, je pořádána ministrem pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Jiřím Dienstbierem ve spolupráci s ministryní školství, mládeže a tělovýchovy Kateřinou Valachovou. Soutěž je určena pro žáky do 16 let a jejím záměrem je oslovení širší veřejnosti a zároveň zvýšení povědomí o problému korupce již u mladších dětí tak, aby se nad ním dokázaly aktivně zamýšlet a mluvit o něm se svými pedagogy. Zvyšování povědomí o korupci přispívá k vývoji v aktivní členy občanské společnosti, kteří jsou si vědomi negativních důsledků korupčního chování. Díky soutěži se tak děti mohou dozvědět, jak si poradit, když se s korupcí setkají.

Soutěžit bude možné ve dvou kategoriích: 1. – 5. stupeň a 6. – 9. stupeň ZŠ. Soutěže se budou moci zúčastnit také žáci nižších ročníků víceletých gymnázií a Základních uměleckých škol. Zaslané soutěžní příspěvky budou hodnoceny odbornou porotou. V každé z kategorií budou vyhlášeny 3 nejlepší práce, ze kterých se vybere celkově vítězná práce, která bude umístěna na webu Úřadu vlády ČR jako banner odkazující na stránky Rady vlády pro koordinaci boje s korupcí, www.korupce.cz.

Slavnostní vyhlášení proběhne dne 27. ledna 2016 za účasti ministra Jiřího Dienstbiera a ministryně Kateřiny Valachové. Autoři nejlepších prací získají jak věcné ceny, tak možnost prohlédnout si jednu z historických budov Úřadu vlády, která není veřejnosti běžně přístupná.

Adresa pro zaslání soutěžních výtvorů:
Oddělení boje s korupcí
Úřad vlády České republiky
Nábřeží Edvarda Beneše 4
Praha 1, 118 01

Kontaktní osoba:
Martina Houšková (e-mail: houskova.martina@vlada.cz, tel.: 224 002 655)

Více informací:
http://www.korupce.cz/cz/dokumenty/aktuality/ministr-pro-lidska-prava--rovne-prilezitosti-a-legislativu-vyhlasuje-vytvarnou-soutez-pro-zaky-zakladnich-skol-a-nizsich-rocniku-viceletych-gymnazii-131324/

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X