Archiv zpráv pracovních a poradních orgánů vlády

Stránka byla přesunuta do archivu

17. 9. 2012 15:42

Zmocněnkyně vlády pro lidská práva se zúčastnila zasedání Výboru pro práva dítěte

V pátek dne 14. září proběhlo další zasedání Výboru pro práva dítěte Rady vlády pro lidská práva, kterého se jako stálý host zúčastnila i zmocněnkyně vlády pro lidská práva Mgr. Monika Šimůnková. Na programu jednání, které vedl předseda Výboru JUDr. Ing. Zdeněk Kapitán, Ph.D., bylo mj. sociální bydlení jako součást péče o ohrožené děti. Členové Výboru byli informováni PhDr. Miroslavem Macelou, zástupcem Ministerstva práce a sociálních věcí ve Výboru, a Mgr. Věrou Pelíškovou, hostem z Ministerstva pro místní rozvoj, o přípravě komplexního řešení sociálního bydlení v České republice. Výbor následně vyjádřil své znepokojení se současným stavem i aktivitami obou ministerstev, které považuje za nedostatečné. Zmocněnkyně vlády pro lidská práva navrhla lepší spolupráci ministerstev s Agenturou pro sociální začleňování, která se problematikou dlouhodobě zabývá v praxi.
Výbor se dále zabýval plánovaným implementačním projektem k Akčnímu plánu k naplnění Národní strategie ochrany práv dětí a k návrhu novely zákona o sociálně-právní ochraně dětí, který na jednání představil PhDr. Miroslav Macela.
V neposlední řadě byl také projednáván harmonogram činnosti Pracovní skupiny Výboru pro práva dítěte pro podporu opatrovnického a rodinněprávního soudnictví. Jako host k tomuto bodu programu vystoupila JUDr. Libuše Kantůrková, předsedkyně Sdružení rodinněprávních a opatrovnických soudců. První setkání Pracovní skupiny by mělo proběhnout v říjnu 2012.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Související zprávy