Stránka byla přesunuta do archivu

6. 10. 2010 11:33

Agentura pro sociální začleňování vybrala zpracovatele situačních analýz v deseti nových lokalitách

5.10.2010, Praha – Agentura pro sociální začleňování vyhlásila výsledky podlimitní veřejné zakázky na zpracovatele situačních analýz v deseti nových lokalitách, kde začala od dubna 2010 působit. V devíti z deseti lokalit předložila nejlepší nabídku firma Navreme Boheme, s.r.o.

Veřejná zakázka byla rozdělena na deset částí podle jednotlivých lokalit. Byly to následující lokality: Obrnice, Bruntál, Toužim, Trmice, Jáchymov, Bílina, Kutná Hora, Jirkov, Chomutov a Havířov. Rozhodujícím kritériem výběru byla nabízená cena. „V devíti případech předložila nabídku s nejnižší cenou firma Navreme Boheme, s.r.o., která zároveň splnila všechna požadovaná kritéria. Jen pro zpracování situační analýzy Havířova ve veřejné zakázce uspěla olomoucká firma Sociotrendy,“ popisuje výsledky veřejné zakázky ředitel Agentury pro sociální začleňování Martin Šimáček.

Obě firmy předloží zpracované analýzy Agentuře do konce ledna 2011. Cílem situačních analýz je zmapovat výchozí situaci obyvatel (sociálně demografický kontext), popis sociálně vyloučených lokalit a místních mechanismů sociální exkluze a inkluze a poskytnout tak podklady pro efektivní činnost Agentury pro sociální začleňování v těchto lokalitách.

„Podobné analýzy byly již dříve zpracovány v pilotních lokalitách, kde Agentura působí od svého vzniku v roce 2008. Jejich příprava je součástí standardizovaného procesu působení Agentury v lokalitách. Na tyto analýzy, které definují hlavní potřeby obyvatel sociálně vyloučených lokalit, naváže příprava strategického plánu sociálního začleňování. Ten nabídne konkrétní opatření, které povedou k naplnění těchto potřeb a ke zmírnění nejvážnějších problémů,“ dodává Martin Šimáček.

Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách je nástrojem Vlády ČR k zajištění podpory obcím v procesu sociální integrace. Jejím posláním je propojovat subjekty na místní úrovni tak, aby spolupracovaly při sociálním začleňování.

Více informací:

Martin Šimáček, tel. : 777 787 974, ředitel Agentury pro sociální začleňování

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X