Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Archiv zpráv minulých vlád

Stránka byla přesunuta do archivu

5. 8. 2014 17:53

Ministr Jiří Dienstbier navštívil s premiérem Bohuslavem Sobotkou Kladensko

Jiří Dienstbier, ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu, navštívil v úterý 5. srpna 2014 společně s premiérem Bohuslavem Sobotkou Kladensko.

V průmyslové zóně Kladno-jih společně navštívili společnost LEGO Production. Tato dánská společnost nabídne díky nedávno vládou schválené investiční pobídce občanům Kladenska nových 600 pracovních míst. Právě zaměstnanost považují oba vrcholní politici ČSSD za klíčovou, i proto dnes společnost osobně navštívili.

Po krátkém setkání s vedením firmy šli oba členové vlády do výroby mezi lidi, kde si prohlédli také novou výrobní halu.

Rozšíření stávajícího závodu firmy LEGO přinese řadu výhod jak pro Českou republiku a její rozpočet, tak i pro konkrétní místní obyvatele v Kladně, ve Velkém a Malém Přítočně a dalším okolí.

Nový investiční projekt se bude rozprostírat na ploše o rozloze 35 000 m2 a bude se skládat z výrobních, skladových a administrativních prostor. Dokončení projektu je plánováno na rok 2017.

Jsem rád, že vláda pomohla poskytnutím investiční pobídky zavedené mezinárodní firmě Lego vytvořit 600 nových pracovních míst pro region Kladno, navíc firmě, které záleží na kvalitním pracovním prostředí zaměstnanců, stejně jako na tom, aby byl dopad na životní prostředí co nejmenší,“ uvedl premiér Bohuslav Sobotka.

Ministr Jiří Dienstbier považuje možnost pracovat za naprosto zásadní jak pro jednotlivce, tak pro rodiny. Sám v souvislosti s agendou lidských práv i legislativy ví, do jakých problémů se pak rodiny dostávají v souvislosti s dluhy, chudobou apod. Na brífinku s novináři následujícím krátce po návštěvě významného zaměstnavatele v regionu představil kromě jiného rovněž řadu legislativních kroků, které chce podniknout například v oblasti řešení exekucí.

Kromě toho, že vláda přispěla k vytvoření 600 pracovních míst, čímž pomáhá řešit nezaměstnanost, je to výhodné i pro státní rozpočet v tom, že se investice zpravidla zase dobře vrací,“ upozornil Dienstbier.

Jednání se zúčastnil i hejtman Středočeského kraje Miloš Petera, který na brífinku s novináři zdůraznil, jak je pro kraj podstatné fungování výrobního podniku, který pomáhá i díky státu a této pobídce řešit sociální situaci lidí v Kladně, kteří přišli navíc o práci v místní Poldi Kladno.

Ředitel výrobního podniku Lego Cornelis Versluis zmínil, že díky investiční pobídce státu se výroba zvýší o 30 procent, navíc pobočka v ČR vytváří 46% produkce, jde o největší podnik ze čtyř zemí.

Domov pro seniory Kladno

Premiér Sobotka pak pokračoval do Rakovníka, kde měl společný program s ministrem Chládkem. A Jiří Dienstbier v rámci svých pravidelných cest po regionu zavítal do kladenského penziony pro seniory zřízený a zpravovaný magistrátem město Kladno, aby se osobně seznámil se situací seniorů. Penzion navštěvuje pravidelně. Podle vedoucího provozního a stravovacího zařízení Martina Beneše pomůže postavení nové budovy zkvalitnit péči a poskytnout jí většímu počtu potřebných seniorů, kapacita se totiž výstavbou zvýšila o padesát nových lůžek. Díky evropským dotacím se podařilo nakoupit vybavení vyhovující více nejen zdravotní situaci ubytovaných, ale též zkomfortnit sociální prostředí pro seniory.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy