Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Archiv zpráv minulých vlád

25. 3. 2014 18:08

Místopředseda Bělobrádek se účastnil Summitu o jaderné bezpečnosti

V rámci Summitu o jaderné bezpečnosti v Haagu se místopředseda vlády Bělobrádek setkal s ministryní zahraničních věcí Gruzie paní Maiou Pandžikidze.
V rámci Summitu o jaderné bezpečnosti v Haagu se místopředseda vlády Bělobrádek setkal s ministryní zahraničních věcí Gruzie paní Maiou Pandžikidze.
Místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek se 24. a 25. března 2014 účastnil dvoudenního Summitu o jaderné bezpečnosti (Nuclear Security Summit) v Haagu.

V rámci Summitu o jaderné bezpečnosti v Haagu se místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek setkal s ministryní zahraničních věcí Gruzie paní Maiou Pandžikidze a s předsedou vlády Vietnamské socialistické republiky Nguyen Tan Dungem.

Místopředseda vlády Bělobrádek zdůraznil důležitost vzájemné spolupráce zemí, ale i budoucí prohloubení vztahů či dynamický růst vzájemného obchodu.

Za jedny z nejperspektivnějších oblastí spolupráce mezi Českou republikou a Gruzií český místopředseda označil školství, vědu a kulturu.

Tématem jednání mezi místopředsedou Pavlem Bělobrádkem a předsedou vlády Vietnamské socialistické republiky Nguyen Tan Dungem byla otázka vzájemné hospodářské spolupráce obou zemí a vietnamská komunita v České republice.

Summit o jaderné bezpečnosti (Nuclear Security Summit, NSS)

Summit o jaderné bezpečnosti se zabývá hrozbou jaderného terorismu a nutností zabezpečit jaderný materiál tak, aby se nedostal do rukou teroristů. Cílem Summitu je posílení – ve valné většině již existujících – závazků států k jaderné bezpečnosti a prosazování opatření, která mají zabránit činům jaderného terorismu. Myšlenku svolat Summit o jaderné bezpečnosti oznámil prezident Obama ve svém pražském projevu v roce 2009 a formálně konání Summitu oznámil při zasedání G8 v italské L’Aquile v červenci téhož roku. Seznam pozvaných zástupců 53 zemí a 4 mezinárodních organizací představuje reprezentativní shromáždění všech zemí aktivních při využívání jaderných materiálů.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie