Archiv zpráv minulých vlád

Stránka byla přesunuta do archivu

2. 9. 2011 15:20

Premiér: Vláda se jen nehádá, dokáže se shodnout

Přijetí těchto zákonů (sblížení sazeb DPH, sociální úspory a snížení podpory stavebního spoření, pozn.) přispěje k úspěšnému průběhu letošního rozpočtového roku. Já jsem přesvědčen, že vládní koalice podobným způsobem a podobným tempem bude pokračovat i v příštím týdnu ve schválení dalších reformních zákonů a potom samozřejmě i na zářijové schůzi.

Chci také jednoznačně vyjádřit své potěšení z toho, že vládní koalice i její poslanci vystupovali při všech hlasováních velmi kompaktně s velmi zřetelnou a jasnou většinou a někdy v poměrně komplikovaných právních normách, které schvalujeme, se nám vždy daří naleznout průchodný koaliční konsenzus.

Považuji to za velice dobrou zprávu s tím, že samozřejmě jsem velice rád, že ty praktické výsledky této vládní koalice jsou pozitivní a tak trochu vyvažují spíše mediální interpretace, které se teď z některých sporů uvnitř koalice nějakým způsobem dostávají do médií a vypadá to, že by vláda nedělala nic jiného, než se přela nebo hádala. Myslím si, že praktické výsledky přímo ve vládě a tady v poslanecké sněmovně dokazují opak.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Zvuková příloha

Premiér: Vláda se jen nehádá, dokáže se shodnout

Související zprávy