Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Z médií

11. 6. 2022 8:33

Události ČT: Česku hrozí unijní pokuta. Podle Bruselu otálí se schvalováním evropských směrnic

Česku hrozí pokuta od Evropské komise kvůli zpoždění při schvalování unijních směrnic. Desítky nařízení čekají na projednání ve sněmovně už z dob bývalé vlády Andreje Babiše (ANO), další desítky dokumentů dorazily z Bruselu do Prahy letos. Například nařízení o elektronickém vydávání věstníku Evropské unie má sněmovna k dispozici už skoro dva roky, zatím jej ale poslanci neprojednali.

Díky elektronickému vydávání věstníku Evropské unie se má jednodušeji dostat k lidem a také aktualizovat. Evropský výbor ho projednal už předloni v září. Kdy bude na programu jednání českých poslanců, ale stále není zcela jasné. Je sice mezi body schůze, která začne v úterý 14. června, že se na něj ale opravdu dostane, není jisté.

„Jestliže v roce 2019 bylo nedostatkem šest směrnic, tak my jsme to (vládu) přebírali, když jich bylo 36. Hrozí velké pokuty, že to nebudeme mít včas. Kdybych to měl vyčíslit peněžně, tak to mohou být až dvě miliardy korun,“ řekl ministr pro legislativu a předseda Legislativní rady vlády Michal Šalamoun (Piráti). 

Celou reportáž si můžete pustit zde.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie