Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

14. 11. 2022 19:41

TZ: Po roce a půl se sešla Rada vlády pro koordinaci boje s korupcí. Svolal ji nový předseda, ministr Michal Šalomoun

Ministr pro legislativu a předseda Legislativní rady vlády předsedá Radě vlády pro koordinaci boje s korupcí, 14. 11. 2022
Praha, 14. listopadu 2022 – Ministr pro legislativu a předseda Legislativní rady vlády Michal Šalomoun svolal Radu vlády pro koordinaci boje s korupcí. Rada se sešla dva týdny poté, co se Šalomoun stal jejím předsedou. Cílem je obnovit aktivity protikorupční rady, která se naposledy sešla před šestnácti měsíci.

„Není čas ztrácet čas. Proto jsem svolal Radu vlády pro koordinaci boje s korupcí hned poté, co jsem se koncem října stal jejím předsedou. Projednali jsme návrh zákona o ochraně oznamovatelů. Rada vládě doporučila, aby se zákon vztahoval nejen na oznamovatele trestných činů a závažných přestupků, ale na přestupky obecně. A také doporučila, aby úřady a  firmy ovládané obcemi či státem musely přijímat i anonymní oznámení. Zákon v brzké době projedná vláda. Řešili jsme také Akční plán pro otevřené vládnutí na příští dva roky a Plán legislativních prací na příští rok,” říká ministr a předseda rady Michal Šalomoun.

Další jednání Rady vlády pro koordinaci boje s korupcí plánuje ministr Michal Šalomoun svolat na polovinu prosince.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie