Archiv zpráv minulých vlád

Stránka byla přesunuta do archivu

12. 10. 2015 15:32

Vicepremiér Bělobrádek jednal o digitálním trhu s eurokomisařem Ansipem

Praha, 12. 10. 2015 - Místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek se v Hrzánském paláci sešel s Andrusem Ansipem, eurokomisařem a místopředsedou Evropské komise, který je zodpovědný za agendu jednotného digitálního trhu.

Tématy dnešního společného jednání byl aktuální stav digitální ekonomiky nebo možnosti rozvoje nově vznikajících tzv. kulturních a kreativních průmyslů. Bělobrádek s Ansipem jednali také o plánovaném balíčku Jednotného digitálního trhu a včetně klíčových oblastí, mezi které patří legislativa ochrany osobních dat, kybernetická bezpečnost, otázka ochrany duševního vlastnictví, volný pohyb dat nebo digitální gramotnost.

„S místopředsedou Ansipem jsme se rovněž bavili o vlivu všech těchto oblastí na tradiční průmysl, protože Česká republika patří k nejprůmyslovějším zemím Evropy. Velmi bedlivě a aktivně proto musíme sledovat tvorbu legislativy na unijní úrovni a pomáhat nejen našim digitálním šampiónům, ale i malým a středním firmám, které v těchto oblastech úspěšně podnikají,“ uvedl k jednání vicepremiér Bělobrádek.


 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X