Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

11. 8. 2008 17:45

Česká republika zašle finance na humanitární pomoc do Gruzie

Česká republika nadále vyzývá ke stažení ruských vojsk z Gruzie a podporuje přítomnost mezinárodních jednotek v oblasti.

Ministr zahraničních věcí ČR Karel Schwarzenberg dnes rozhodl o uvolnění finančních prostředků na humanitární pomoc pro konfliktem postižené oblasti Gruzie, a to do výše pěti miliónů korun. Konkrétní využití této částky bude upřesňováno postupně a budeme vás o něm informovat. O případných dalších prostředcích a formě pomoci Gruzii rozhodne na některém z nejbližších zasedání Vláda ČR.

Ministr zahraničí je nadále v telefonickém kontaktu se svými protějšky z partnerských zemí. Zítra večer ministr odlétá do Bruselu, kde se ve středu uskuteční mimořádné zasedání rady pro vnější vztahy tvořené ministry zahraničních věcí zemí Evropské unie (GAERC). Na okraj tohoto zasedání by se mělo také uskutečnit setkání Nové skupiny přátel Gruzie, jejíž členem je i Česká republika.

Česká republika nadále vyzývá ke stažení ruských vojsk z Gruzie a podporuje přítomnost mezinárodních jednotek v oblasti.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie