Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

23. 8. 2007 14:28

Egyptský ministr zemědělství přijel na pracovní návštěvu ČR

Ministr zemědělství a rekultivace půdy Egyptské arabské republiky Amin Ahmed Mohamed Abaza včera přicestoval na třídenní pracovní návštěvu ČR.

Včera v odpoledních hodinách jednal se svým českým protějškem Petrem Gandalovičem. Hlavními tématy jednání ministrů byl agrární obchod, kontrola kvality zemědělských a potravinářských produktů, používání hnojiv v ČR, ekologické zemědělství a biopotraviny či výzkum, vzdělávání a poradenství v zemědělské oblasti. Důležitým bodem programu Amina Ahmeda Mohameda Abazy a Petra Gandaloviče je také jednání o aktivitách českých firem v Egyptské arabské republice a o možném vývozu z České republiky.

„Egypt byl vždy tradičním odbytištěm pro české stroje a technologie. Naším cílem je na tuto tradici navázat,“ uvedl ministr Gandalovič.

Ministr Abaza si po příletu do české metropole prohlédl Botanickou zahradu Praha. Dnes bude čestným hostem slavnostního zahájení 34. ročníku výstavy Země živitelka a navštíví mimo jiné mlékárnu Madeta. Součástí pátečního programu je například prohlídka Střediska Rybářství Hluboká a.s., spojená s výlovem.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie