Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

18. 7. 2007 10:30

Generální manažer NAMSA Karl-Heinz Münzer je na dvoudenní návštěvě ČR

Náměstek ministryně obrany pro vyzbrojování Jaroslav Kopřiva v úterý přijal generálního manažera Agentury NATO pro technické zabezpečení a zásobování (NAMSA) Karl-Heinze Münznera.

V průběhu dvoudenní návštěvy České republiky by se M¨nzer měl setkat také s představiteli české Asociace obranného průmyslu a zároveň navštíví jeden z podniků obranného průmyslu. V plánu je také cesta do Vojenské akademie ve Vyškově.

Po schůzce s náměstkem Jaroslavem Kopřivou generální manažer NAMSA uvedl, že se podle jeho názoru spolupráce s českými podniky zapojenými do programu agentury rozvíjí dobře. „Za poslední dva roky byly mezi agenturou a českými společnostmi uzavřeny kontrakty za 16 miliónů euro a další jsou rozpracovány.,“ řekl Karl-Heinz Münzner.

Agentura spolupracuje s více než 10 600 firmami z 26 zemí. Je mezi nimi akreditováno také 126 českých podniků. Obstát v tak veliké konkurenci ve vyhlašovaných výběrových řízeních je stále složitější. Obchodování navíc probíhá elektronickou cestou.

Podle náměstka Kopřivy by se čeští podnikatelé neměli bát jít ani do menších zakázek, které NATO nabízí. Objem zakázek pro české firmy není v porovnání s dalšími zeměmi nijak velký, ale zlepšuje se.

Ještě před dvěma roky uspěly většinou v aliančních tendrech maximálně dvě české firmy ročně. Zástupci českého obranného průmyslu vidí problémy i v nastavení podmínek NATO, které jsou velmi přísné.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie