Aktuálně

6. 5. 2008 13:56

Ministerstvo zahraničních věcí uvolní 2,5 milionu korun na pomoc obyvatelům Barmy

Ministr zahraničních věcí K. Schwarzenberg dnes rozhodl o uvolnění 2,5 milionu korun na humanitární pomoc obyvatelům Barmy/Myanmaru postižených cyklonem Nagris. Česká pomoc bude poskytnuta prostřednictvím Mezinárodního výboru Červeného kříže. Společnost Člověk v tísni vyhlásila veřejnou sbírku na pomoc.

Červený kříž je, vzhledem k politické situaci v zemi, jednou z mála nevládních a mezinárodních humanitárních organizací, která ve zpustošené oblasti působí. Jižní část Barmy/Myanmaru v sobotu 3. května zdevastoval cyklon Nargis. Odhadovaný počet obětí tropické bouře dosáhl podle agentury Reuters 22 500, 41 000 lidí se pohřešuje. Bez střechy nad hlavou a pitné vody se ocitly statisíce lidí.


Společnost Člověk v tísni vyhlásila veřejnou sbírku na pomoc postiženému státu

Prostředky ze sbírky budou využity na zajištění základních životních potřeb zasažených osob. Přispívat lze bankovním převodem na konto SOS Barma 836 836 836 /0300 u ČSOB. V případě zájmu o více informací můžete využít odkaz na stránky společnosti Člověk v tísni, na kterých jsou uvedeny kontakty na vedoucího humanitární sekce Marka Štyse a vedoucí Barmských projektů Marii Peřinovou.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie