Aktuálně

6. 10. 2011 15:51

Ministr Petr Bendl: Mou prioritou jsou evropské fondy

Premiér Petr Nečas dnes uvedl do funkce nově jmenovaného ministra zemědělství. Ten má jako svou prioritu čerpání evropských fondů.

Základním úkolem nového ministra je pokračovat v záležitostech, které se týkají Evropské unie, nové podoby společné zemědělské politiky s důrazem na podporu domácí produkce, domácích potravin,“ řekl po uvedení ministra do funkce premiér Petr Nečas.Ministr zemědělství Petr Bendl

Podle předsedy vlády bude klíčovým úkolem ministra Bendla posunout ministerstvo zemědělství k ministerstvu „venkova“. „To znamená skutečně mít širší záběr na problematiku života na venkově, života v menších obcích a menších městech,“ řekl premiér s tím, že Petr Bendl má jako bývalý hejtman Středočeského kraje řadu zkušeností v této oblasti.

Premiér také poděkoval odcházejícímu ministru zemědělství Ivanu Fuksovi za vše pozitivní co jako ministr vykonal a popřál mu hodně úspěchů a štěstí v jeho politické dráze.

Nečekejte ode mě žádné rychlé a hluboké personální či jiné změny. Chci se seznámit s aktuální situací, která na ministerstvu zemědělství je. Chci ve své práci využít zkušeností, které jsem nabyl ať už jako starosta nebo první místopředseda Svazu měst a obcí anebo první místopředseda Asociace krajů České republiky či jako hejtman,“ dodal ministr Petr Bendl.

Ministr dále řekl, že chce využít svých zkušeností, které má z oblasti čerpání evropských fondů. To je podle něj jedna z jeho hlavních priorit. „Musíme podpořit konkurenceschopnost českých zemědělců a věnovat se programovému období 2014 – 2020,“ řekl ministr Bendl.

Výběr z fotogalerie

       

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie