Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

15. 11. 2007 15:29

Ochranu dětských práv označil premiér Topolánek za prioritu vládní politiky

15. listopadu byla zahájena celostátní odborná konference "V zájmu dítěte" o sociálně-právní ochraně dětí v České republice. Na konferenci vystoupil premiér Mirek Topolánek, pod jehož záštitou se tato akce konala. Téma ochrany dětí a jejich práv ve svém projevu označil za zásadní prioritu vládní politiky.

V rámci programu konference český premiér prezentoval kroky, které vláda uskutečnila při plnění svého záměru zefektivnit systém sociální a právní ochrany dětí. Jedním z cílů setkání politických představitelů s odbornou veřejností bylo stanovení priorit pro plánovanou reformu. Ty podle premiéra Topolánka spočívají ve vládním úsilí učinit problematiku dětské sociální a právní ochrany ústředním tématem politických strategií a uvést ji do sféry reálné politiky.

Premiér Topolánek zdůraznil, že vláda se chce nastavením ekonomických podmínek a zákonných norem podílet na ulehčení skloubení rodičovství se zaměstnáním a umožnit státu efektivněji zasahovat v případech, ve kterých dochází k týrání či zneužívání dětí.

Tiskovou zprávu o konferenci "V zájmu dítěte" naleznete zde.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie