Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

20. 3. 2019 21:36

Předseda vlády Andrej Babiš a ministr vnitra Jan Hamáček se v Plzni zúčastnili konference Bezpečné Česko

Konference Bezpečné Česko v rámci diskusní platformy Univerzity Karlovy Česko! A jak dál? v Měšťanské besedě v Plzni, 20. března 2019.
Konference Bezpečné Česko v rámci diskusní platformy Univerzity Karlovy Česko! A jak dál? v Měšťanské besedě v Plzni, 20. března 2019.
Na pozvání rektora Univerzity Karlovy Tomáše Zimy se premiér Andrej Babiš a ministr vnitra Jan Hamáček ve středu 20. března 2019 zúčastnili konference Bezpečné Česko v Měšťanské besedě v Plzni.

Předseda vlády České republiky Andrej Babiš se spolu s 1. místopředsedou vlády a ministrem vnitra Janem Hamáčkem zúčastnili konference Bezpečné Česko, která se uskuteční v rámci diskusní platformy Univerzity Karlovy Česko! A jak dál? Diskusi předcházely projevy řečníků. Úvodní slovo patřilo rektorovi Univerzity Karlovy Tomáši Zimovi, svůj projev pronesl i premiér Babiš a ministr vnitra Hamáček.

Minulý týden jsme se dozvěděli o hrozném teroristickém činu na Novém Zélandu, kde bylo zabito 50 lidí. A to nikdo nepředpokládal, protože právě Nový Zéland byl v žebříčcích na vrcholu, jako klidná země. Dnes už si nejsme jisti ani touto zemí. Samozřejmě, nikdy nemůžeme vyloučit individuální čin nějakého pomatence. Ale je vidět, jaké to má strašné následky. Současně si myslím, že nikdo bohužel neodkáže takovému činu předejít. Mělo by to být pro nás varování, že tomu musíme věnovat pozornost. A já si myslím, že věnujeme. Já si myslím, že s nástupem nové vlády, například spolupráce našich rozvědek, našich služeb se podstatně zlepšila. Společně spolupracujeme i s rozvědkami v zahraničí. Je to důležité,“ řekl Andrej Babiš v projevu.

Cílem projektu Česko! A jak dál? je definování zásadních celospolečenských problémů České republiky. Univerzita Karlova chce zapojit do projektu své vědce a odborníky, stejně tak osobnosti z řad odborné veřejnosti se záměrem otevření veřejných diskusí na jednotlivá témata napříč jednotlivými regiony ČR.   

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie