Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

12. 11. 2019 15:20

Premiér Babiš se zúčastní oslav 30 let od sametové revoluce

Předseda vlády ČR Andrej Babiš se v neděli 17. listopadu zúčastní v Praze a Bratislavě oslav výročí 30 let od sametové revoluce. Během slavnostního programu v Národním muzeu v Praze vystoupí s projevem.

Spolu s premiéry zemí V4 a předsedou Německého spolkového směnu Wolfgangem Schäublem se český premiér v Národním muzeu zúčastní slavnostního programu k 30. výročí sametové revoluce, prohlédne si výstavu Sametová revoluce a zúčastní se otevření multimediální expozice Momenty 20. století. Více k programu v Národním muzeu.

V poledne pořádá český premiér v Kramářově vile slavnostní oběd. Kromě předsedů vlád Polska, Slovenska a Maďarska a předsedy Německého spolkového sněmu se ho zúčastní také předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček a ministerský předseda Saska Michael Kretschmer.

Večer se premiér Babiš zúčastní společně se svým slovenským protějškem Peterem Pellegrinim oslav v Bratislavě, kde položí věnec u památníku Brána svobody na Děvíně. Poté si poslechne ve Slovenském národním divadle slavnostní koncert u příležitosti výročí 30 let od listopadu 1989. Více k programu v Bratislavě.

V den státního svátku 17. listopadu rovněž otevře Úřad vlády ČR pro veřejnost Hrzánský palác na Hradčanech i Lichtenštejnský palác na pražské Kampě. Brány obou paláců budou návštěvníkům otevřeny od 9.00 do 17.00 hodin. Více ke dnu otevřených dveří.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X