Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

24. 10. 2023 16:56

Premiér Fiala se setkal s mistry světa v plážovém volejbale Ondřejem Perušičem a Davidem Schweinerem

Premiér Petr Fiala se setkal s mistry světa v plážovém volejbale Ondřejem Perušičem a Davidem Schweinerem, 24. října 2023.
Premiér Petr Fiala se setkal s mistry světa v plážovém volejbale Ondřejem Perušičem a Davidem Schweinerem, 24. října 2023.
Předseda vlády ČR Petr Fiala přijal v úterý 24. října 2023 plážové volejbalisty Ondřeje Perušiče a Davida Schweinera, kteří vyhráli v mexické Tlaxcale mistrovství světa. Ve své pracovně jim premiér za tento historický úspěch pro český beachvolejbal poděkoval.

 „Jsem moc rád, že jsem měl možnost oběma pánům poděkovat za skvělou reprezentaci Česka. Plážový volejbal je malý sport, který je stále populárnější a je krásné, že přestože Česko žádné přímořské pláže nemá, je schopno být úspěšné tak, že tady nakonec máme i mistry světa. Jde o velmi dobrý příklad pro mladé lidi, že se dá i v těchto nových sportech dosáhnout obrovského úspěchu, který sleduje celý svět,“ řekl po setkání s Ondřejem Perušičem a Davidem Schweinerem premiér Petr Fiala.

Předseda vlády zároveň vyzdvihl, že oba mistři světa při sportu myslí na vzdělání a jdou tím příkladem pro mladé lidi. „Oba pánové jsou vzorem pro mladé lidi i v tom, že studují vysoké školy a také dokazují, že sport lze spojit se vzděláním, při kterém je možné být i nejlepším na světě,“ dodal Petr Fiala.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie