Aktuálně

8. 3. 2024 12:51

Premiér Petr Fiala se setkal s místopředsedou Národní rady Slovenska Michalem Šimečkou

Premiér Petr Fiala přijal v Kramářově vile místopředsedu Národní rady Slovenské republiky Michala Šimečku, 8. března 2024.
Premiér Petr Fiala přijal v Kramářově vile místopředsedu Národní rady Slovenské republiky Michala Šimečku, 8. března 2024.
V pátek 8. března 2024 přivítal český premiér Petr Fiala v Kramářově vile místopředsedu Národní rady Slovenské republiky a předsedu největší opoziční strany Progresivní Slovensko Michala Šimečku během jeho návštěvy České republiky.

Důležitým tématem jednání byly vzájemné vztahy mezi oběma zeměmi, které jsou podle premiéra Fialy i nadále nadstandardní, nicméně není možné, aby ČR přehlížela rozdíly, které panují mezi českou a slovenskou vládou například ve vnímání ruské agrese na Ukrajině. Česko chce být ale i nadále pro Slovensko konstruktivním partnerem.

„Vztahy mezi Českem a Slovenskem jsou na výborné úrovni. V Kramářově vile jsem přivítal Michala Šimečku, se kterým se shodujeme v otázkách zahraniční politiky, víme, kdo je agresor a kdo je oběť a taky víme, komu je nutné pomáhat,“  
uvedl premiér Fiala.

Debata se dále vedla o obranné, dopravní i energetické spolupráci obou zemí. Shoda panuje i nadále na tom, že na obou stranách panuje zájem o co nejlepší sousedské vztahy a pokračování klíčových projektů.

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Fotogalerie [F] fotogalerie