Aktuálně

14. 12. 2016 16:16

Premiér se sešel s hlavním vyjednavačem Evropské komise pro brexit Michelem Barnierem

Předseda vlády Bohuslav Sobotka jednal s Michelem Barnierem, 14. prosince 2016.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka jednal s Michelem Barnierem, 14. prosince 2016.
Ve středu 14. prosince přijal předseda vlády Bohuslav Sobotka na Úřadu vlády hlavního vyjednavače Evropské komise pro brexit Michela Barniera. Ten dnes navštívil Prahu v rámci série návštěv členských států EU, které vykonává v souvislosti s budoucím odchodem Velké Británie z Evropské unie.

Předseda vlády Bohuslav Sobotka sdělil Michelu Barnierovi, že v budoucích jednáních o vystoupení Velké Británie z EU bude pro Českou republiku klíčové, aby všechny čtyři svobody vnitřního trhu – svoboda zboží, osob, služeb a kapitálu – zůstaly nedělitelné.

ČR považuje za důležité, aby členské státy byly jednotné a hrály při budoucích vyjednáváních co největší roli. Premiér zároveň uvedl, že prioritou české vlády bude maximálně ochránit zájmy českých občanů žijících ve Velké Británii, tak aby se jich brexit dotkl co nejméně.

Dnešní jednání předsedy vlády s Michelem Barnierem předchází čtvrteční Evropské radě v Bruselu. Součástí pravidelného prosincového summitu bude také večeře hlav států a předsedů vlád 27 členských zemí, jejímž hlavním tématem bude právě proces vystoupení Velké Británie z EU.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie