Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

11. 3. 2016 15:06

S českými a bavorskými podnikateli diskutoval premiér o rozvoji spolupráce

Premiér Sobotka diskutoval s českými a bavorskými podnikateli, 11. března 2016.
Premiér Sobotka diskutoval s českými a bavorskými podnikateli, 11. března 2016.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka pokračuje druhým dnem v pracovní návštěvě Bavorska. Program druhého dne byl zaměřen na spolupráci v oblasti výzkumu a technologií a podporu obchodu a investic. Premiér Sobotka se setkal také se zástupci bavorského zemského sněmu.

Předseda vlády ČR v pátek 11. března zahájil Česko-bavorský expertní seminář na téma spolupráce průmyslu a vědy. Tento seminář organizovala Průmyslová a obchodní komora a Řemeslnická komora Mnichova a Horního Bavorska a byly zde za přítomnosti expertů a českých a německých podnikatelů diskutovány možnosti, jak podpořit převádění výsledků vědy a výzkumu do praxe a jejich další uvádění na trh.

V bavorském zemském sněmu jednal předseda vlády ČR s předsedkyní zemského sněmu paní Barbarou Stammovou. V rámci setkání se zástupci sociálnědemokratické frakce udělil předseda vlády ČR medaili Karla Kramáře čestné předsedkyni Seligerova sdružení paní Olze Sipplové, a ocenil tak její nasazení a vytrvalost, se kterými se celoživotně zasazuje o demokratické hodnoty a sbližování mezi Čechy a Němci.

Ve druhé části dne premiér navštívil podnikatelský kampus Ludwiga Bölkowa v Ottobrunnu, kde bylo za jeho přítomnosti podepsáno Memorandum o porozumění mezi agenturou CzechInvest a společností Anwendungszentrum Oberpfaffenhofen za účelem podpory spolupráce při zakládání podnikatelských inkubátorů Evropské výzkumné agentury v České republice.

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie