Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

20. 9. 2016 15:07

Premiér Sobotka jednal v Jihomoravském kraji o dopravní infrastruktuře a rozvoji technického vzdělávání a zahájil rekonstrukci v Nemocnici Vyškov

Předseda vlády Bohuslav Sobotka navštívil Nemocnici Vyškov, 20. září 2016.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka navštívil Nemocnici Vyškov, 20. září 2016.
V rámci pracovních cest do regionů navštívil premiér Bohuslav Sobotka v úterý 20. září 2016 Jihomoravský kraj. Zajímal se zde především o rozvoj dopravní infrastruktury, podporu technického vzdělávání a zdravotnictví.

Ráno předseda vlády zavítal na Střední školu stavebních řemesel v Brně Bosonohách. Tato škola je jednou z nejaktivnějších odborných škol zapojených do projektu Rok řemesel 2016 a aktivně spolupracuje se zaměstnavateli. Předseda vlády Sobotka si prohlédl také Regionální vzdělávací centrum stavebních řemesel Jihomoravského kraje, které připravuje žáky ve stavebnictví, dřevařství a strojnictví na reálné problémy v praxi. Téměř 29 milionů korun na jeho vybudování poskytl Evropský fond pro regionální rozvoj.

Spolu s hejtmanem Jihomoravského kraje Michalem Haškem, náměstkem ministra dopravy Kamilem Rudoleckým a dalšími poté premiér Sobotka jednal na krajském Ředitelství silnic a dálnic ČR o dopravních prioritách v kraji. Jde především o zkapacitnění D1 v úseku Brno-Holubice, obchvat Mikulova, obchvaty Bučovic, Břeclavi a Znojma, výstavbu D55 a D43. Premiér ujistil, že vláda i v příštím roce počítá s navýšením prostředků pro Státní fond dopravní infrastruktury, a to na zhruba 82 miliard korun.

V Lovčicích se předseda vlády Sobotka zúčastnil otevření stavby odkanalizování obce přes čerpací stanici, která přečerpává odpadní vody do čističky odpadních vod ve Ždánicích. Na stavbu za celkem 54,4 milionů korun přispělo Ministerstvo zemědělství částkou 35,3 milionů korun.

Svoji cestu zakončil premiér Sobotka ve Vyškově, kde zahájil rekonstrukci budovy oddělení ORL a neurologie. Předpokládané náklady mají dosáhnout zhruba 135 milionů korun, polovinu částky poskytne Ministerstvo zdravotnictví.

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie