Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

22. 11. 2016 17:25

Premiér Sobotka: Podporuji zaměstnance společnosti Ahold v ČR v jejich boji za důstojné platové podmínky

Předseda vlády Bohuslav Sobotka jednal se zaměstnanci společnosti Ahold v ČR, 22. listopadu 2016.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka jednal se zaměstnanci společnosti Ahold v ČR, 22. listopadu 2016.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka se v úterý 22. listopadu 2016 setkal se zástupci odborových organizací společnosti Ahold v ČR. Tématem jednání byl problém nízkých platů zaměstnanců společnosti. Jednání se zúčastnil také Josef Středula, předseda Českomoravské konfederace odborových svazů a Renáta Burianová, předsedkyně Odborového svazu pracovníků obchodu.

„Zástupci odborů mě na schůzce informovali o platových podmínkách zaměstnanců ve společnosti Ahold v ČR s tím, že průměrná mzda zde dosahuje pouhých 12 500 korun hrubého. V současné době, kdy ekonomika naší země roste, máme rekordně nízkou nezaměstnanost a společnost Ahold dosahuje v ČR obratu desítek miliard korun ročně, považuji takovou výši odměňování za nedůstojnou a nepřijatelnou. Jednoznačně jsem proto podpořil boj odborů i zaměstnanců za zlepšení platových podmínek ve společnosti,“ uvedl premiér Sobotka.

Předseda vlády se chce v krátké době sejít s velvyslancem Nizozemí v ČR Eduardem Hoeksem. Premiér jej chce osobně požádat, aby na problém upozornil majitele společnosti, která má sídlo v Nizozemí.  

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie