Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

19. 6. 2015 17:14

Premiér Sobotka se zúčastnil summitu V4 a mezinárodní bezpečnostní konference GLOBSEC

Předsedové vlád zemí V4 společně odpoledne vystoupili na mezinárodní konferenci GLOBSEC, 19. června 2015.
Předsedové vlád zemí V4 společně odpoledne vystoupili na mezinárodní konferenci GLOBSEC, 19. června 2015.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka se v pátek 19. června 2015 v Bratislavě zúčastnil jednání předsedů vlád zemí Visegrádské skupiny, jehož hostem byl prezident Francouzské republiky François Hollande.

V první části jednání V4 se za účasti francouzského prezidenta Hollanda diskutovalo o klimatické a energetické politice a Mezinárodní klimatické konferenci v Paříži, která se uskuteční letos v prosinci. Důležitým tématem byla také migrační krize a možnosti dalšího řešení.

Ve druhé části jednání předsedů vlád zemí Visegrádské skupiny, z kterého se omluvila z pracovních důvodů premiérka Polské republiky Eva Kopacz, došlo k vyhodnocení slovenského předsednictví V4 a přijetí programu českého předsednictví V4, které začne 1. července 2015. Premiér Sobotka poděkoval slovenskému předsedovi vlády Ficovi za úspěšně vedené předsednictví a uvedl hlavní priority českého předsednictví, kterými budou například spolupráce v oblasti energetiky, východní sousedství EU, obranná spolupráce či digitální ekonomika.

Během summitu byl přijat program předsednictví ČR ve V4, Společné prohlášení předsedů vlád a Bratislavská deklarace předsedů vlád V4 pro silnější Společnou bezpečnostní a obrannou politiku EU.

Bezpečnostní konference GLOBSEC

Předsedové vlád zemí V4 společně odpoledne vystoupili na mezinárodní konferenci GLOBSEC. Diskutovali o hospodářském vývoji v regionu a Evropě, opatřeních na podporu hospodářského růstu a konkurenceschopnosti, energetické bezpečnosti a o přínosech visegrádské spolupráce.

Konference GLOBSEC se v Bratislavě účastnila řada významných zahraničních hostů mj. generální tajemník OECD José Ángel Gurría a předseda vlády Černé Hory Milo Đukanović.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Připojené dokumenty

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie