Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

29. 9. 2023 11:16

Strakovu akademii navštívilo 1 037 zájemců, na její zahradě pokračuje výstava historických automobilů

Na zahradě Strakovy akademie pokračuje až do soboty výstava historických vozidel, 28. září 2023.
Na zahradě Strakovy akademie pokračuje až do soboty výstava historických vozidel, 28. září 2023.
Hned dvě zajímavé akce pro veřejnost si připravil Úřad vlády ČR v Den české státnosti. Návštěvníkům se otevřela Strakova akademie, na její zahradě byla ale také zahájena výstava historických vládních automobilů. Zatímco den otevřených dveří v sídle vlády se uskutečnil jen ve státní svátek, výstava vozidel na zahradě pokračuje až do 30. září 2023.

Jedinečnou příležitost navštívit po většinu roku nepřístupnou Strakovu akademii si nenechalo ujít 1 037 zájemců. Návštěvníci si v doprovodu průvodců prohlédli nejrůznější zákoutí sídla české vlády, a to včetně vládní zasedací místnosti nebo prostor, kde premiér přijímá protokolární návštěvy. Jednalo se o první z celkových dvou letošních dnů otevřených dveří ve Strakově akademii, druhý je naplánovaný na sobotu 28. října.

Ve stejný den odstartovala na zahradě Strakovy akademie výstava historických vládních vozidel. Automobily, které v minulosti využívali českoslovenští a čeští premiéři a ministři, nabízejí neotřelý pohled na dějiny Úřadu vlády od 60. let 20. století do počátku nového tisíciletí. Expozice historických automobilů bude k vidění až do soboty 30. září 2023, přičemž jen za první den si vozidla prohlédlo 2 556 návštěvníků.

Výstava je i ve zbývajících dnech zdarma přístupná veřejnosti, a to vždy od 10.00 do 18.00 hodin. Vstup na zahradu Strakovy akademie je z Kosárkova nábřeží. Výstavu pořádá Úřad vlády ČR ve spolupráci s Retro Auto Muzeem ze středočeských Strnadic, jehož sbírka čítá přes 200 automobilů.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie